14/12/2018 14/12/2018 Το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας και ο Δήμος Σερρών, αύριο Σάββατο και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, στο δημοτικό θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ». «Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προαγωγή και καλλιέργεια της πολιτιστικής, πνευματικής και μουσικής παράδοσης. H πόλη μας επίσης μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες μπορεί να γίνει πόλος...
14 Δεκεμβρίου, 2018 - 22:21

Σέρρες: Φεστιβάλ Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής

Διαδώστε:
Σέρρες: Φεστιβάλ Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής

Το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Θρησκευτικής Μουσικής συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας και ο Δήμος Σερρών, αύριο Σάββατο και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, στο δημοτικό θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ».

«Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προαγωγή και καλλιέργεια της πολιτιστικής, πνευματικής και μουσικής παράδοσης. H πόλη μας επίσης μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες μπορεί να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών που θα θελήσουν να ζήσουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των εκδηλώσεων», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε , παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΗΣ και εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για τον πολιτισμό και αθλητισμό Βασίλη Τερζή και τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας Πρωτοπρεσβύτερο Ιορδάνη Θεμελίδη.

Το Σάββατο η εκδήλωση ξεκινά στις 7.30 το απόγευμα και την Κυριακή στις 11.30 το πρωί. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και δύο χορωδίες από τη Σερβία και την Βουλγαρία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, ώρα έναρξης 19.30.
• Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος κσι Αλμυρού
• Η Χορωδία Detska Kitka από την Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας
• Η Χορωδία «Αγία Κασσιανή η υμνογράφος» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, ώρα έναρξης 11.30 το πρωί.
• Η Βυζαντινή Χορωδία «Άγιος Νικήτας ο Νέος» του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεώς μας
• Η Χορωδία «Άγιος Συμεών» από την πόλη Smederevska Palanka της Σερβίας
• Η χορωδία του 5ου Γυμνάσιου Σερρών
Η Χορωδία Νέων «Αγγέλων Φωνές» της Μητροπόλεως.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων