24/10/2023 24/10/2023 Ομάδα 17 ορθοδόξων ομογενών εξ Αμερικής επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2023, στο Επισκοπείο Σερρών, στο πλαίσιο θρησκευτικού τουρισμού που πραγματοποιεί στη Μακεδονία, συνοδευόμενη από τον Σερραίο κληρικό και νυν εφημέριο του ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Τριάδος Portland Oregon της Ιεράς Μητροπόλεως Αγ. Φραγκίσκου, αιδεσιμολ....
24 Οκτωβρίου, 2023 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2023 - 14:58

Επίσκεψη ορθοδόξων ομογενών από την Αμερική στον Μητροπολίτη Σερρών

Διαδώστε:
Επίσκεψη ορθοδόξων ομογενών από την Αμερική στον Μητροπολίτη Σερρών

Ομάδα 17 ορθοδόξων ομογενών εξ Αμερικής επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2023, στο Επισκοπείο Σερρών, στο πλαίσιο θρησκευτικού τουρισμού που πραγματοποιεί στη Μακεδονία, συνοδευόμενη από τον Σερραίο κληρικό και νυν εφημέριο του ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Τριάδος Portland Oregon της Ιεράς Μητροπόλεως Αγ. Φραγκίσκου, αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Καλαϊτζή.

Ο Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος, αφού υποδέχθηκε φιλοφρόνως τους ομοδόξους Αμερικανούς προσκυνητές, ευχήθηκε ευλογημένο και ευχάριστο το υπόλοιπο της διαμονής τους στις Σέρρες και πλούσια την πνευματική ωφέλεια από τις επισκέψεις τους στα προσκυνήματα της περιοχής, τους ιερούς Ναούς και τις Μονές, την πόλη των Σερρών, καθώς και άλλα εκκλησιαστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.

Ακολούθως, ο π. Χρήστος διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των ευλαβών επισκεπτών από την πέραν του Ατλαντικού μεγάλη χώρα, ευχαρίστησε υϊικώς τον Σεβασμιώτατο για την εγκάρδια δοχή και φιλοξενία, εξέφρασε δε τον θαυμασμό όλων για την πίστη, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής, αλλά και το επιτελούμενο πνευματικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησίας, στις δύσκολες μάλιστα σημερινές ημέρες.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, προσέφερε στον π. Χρήστο και τους επισκέπτες εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, ως ευλογία και αγαθή ενθύμηση της συναντήσεως.

Επόμενοι σταθμοί της ιεραποδημίας των Αμερικανών επισκεπτών ήταν το Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο «Ψυχής Άκος» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, όπου, κατά την ξενάγησή τους στους πολυθεματικούς χώρους, από τον υπεύθυνο λειτουργίας του Μουσείου, αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Καμπουρίδη, εντυπωσιάσθηκαν από τον πλούτο των πολύτιμων εκθεμάτων και η παλαίφατος ιερά Μονή Τιμ. Προδρόμου Σερρών, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από την οσιωτάτη Ηγουμένη Φεβρωνία.

Έμπλεοι θαυμασμού και πολύτιμων πνευματικών αναμνήσεων, οι εξ Αμερικής προσκυνητές αναχώρησαν νωρίς σήμερα το πρωΐ, Τρίτη 24 Οκτωβρίου, από τις Σέρρες για το Αγιώνυμον Όρος.

Μη 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων