19/02/2023 19/02/2023 Στιγμές ευφρόσυνες, μέσα σε κλίμα οικογενειακής θαλπωρής, χαράς και απλότητος, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι 130 άγαμοι και έγγαμοι μετά των πρεσβυτερών τους κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής της «Απόκρεω», 19 Φεβρουαρίου 2023, στο Κέντρο Δεξιώσεων «Το Κομπολόϊ», στο Νέο Σούλι Σερρών, με αφορμή το γεύμα, το...
19 Φεβρουαρίου, 2023 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2023 - 21:04

Γιορτινό τραπέζι σε κληρικούς της Μητρόπολης από τον Σερρών Θεολόγο

Διαδώστε:
Γιορτινό τραπέζι σε κληρικούς της Μητρόπολης από τον Σερρών Θεολόγο

Στιγμές ευφρόσυνες, μέσα σε κλίμα οικογενειακής θαλπωρής, χαράς και απλότητος, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι 130 άγαμοι και έγγαμοι μετά των πρεσβυτερών τους κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής της «Απόκρεω», 19 Φεβρουαρίου 2023, στο Κέντρο Δεξιώσεων «Το Κομπολόϊ», στο Νέο Σούλι Σερρών, με αφορμή το γεύμα, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Εκκλησίας κ. Θεολόγος.

Μετά την γενομένη προσευχή της τραπέζης από τον Σεβασμιώτατο, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Εκκλησίας των Σερρών, αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Τσιάγγας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, για την πατρική φροντίδα, το συνεχές ενδιαφέρον και έμπρακτη, πνευματική μέριμνά του για την κατ’ άμφω πρόοδο και προκοπή τόσο των ιδίων όσο και των ιερατικών οικογενειών τους.

Με αφορμή δε την φετινή συμπλήρωση 20 ετών (2003-2023) αγλαοκάρπου, χριστοφιλούς και θεοστηρίκτου Ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου στον πάνσεπτο Αρχιερατικό θρόνο των Σερρών, ο π. Θωμάς ευχήθηκε εκ προσώπου και όλων των υπολοίπων  κληρικών, υιϊκώς και εγκαρδίως στον Σεβασμιώτατο, έτη πολλά κι ευλογημένα στο υψηλό,πολυεύθυνο και πολύπλευρο ποιμαντικό του έργο.

Στην σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον π. Θωμά για την συγκινητική του προσλαλιά, απήυθυνε προς όλους τους ευλαβείς κληρικούς της Σερραϊκής Εκκλησίας και τις εκλεκτές οικογένειές τους πατρικές ευχές και πολλές ευχαριστίες για την καρποφόρο και ευλογημένη συνεργασία τους προς δόξαν Θεού, χαρά της Εκκλησίας μας και στηριγμό του λαού του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε επίσης για την πνευματική σχέση Επισκόπου και κληρικών κάθε τοπικής Εκκλησίας, υπεγραμμίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η σχέση Επισκόπου με τους κληρικούς του είναι μία σχέση ιερή, εξαγιασμένηαπό τον ίδιο τον Κύριό μας, μία σχέσηγεμάτη  στοργή,ενδιαφέρον,αγάπη,αλληλοπεριχώρηση, κατανόηση, με ξεκάθαρο αγιοπνευματικό και εκκλησιολογικό υπόβαθρο και θεμέλιο.

Η κοινωνία  αυτήδεν εξαντλείται σε διοικητικές αποφάσεις και υπηρεσιακές  συνεργασίες, αλλά φανερούται και ολοκληρούται πρωτίστως συλλειτουργικώς και προσευχητικώς πέριξ του ιερού θυσιαστηρίου, απ’ όπου αναβλύζουν αενάως όλες οι ευλογίες του Θεού. Είναι έργον  μαρτυρίας Ιησού Χριστού στον κόσμο. Δι’ αυτού του τρόπου,οΘεός  δοξάζεται, η Εκκλησίαστολίζεται, η ενότητα διασώζεται, το έργο καρποφορεί, η μαρτυρία πιστοποιείται,ο λαός του Θεού αισθάνεται αναπαυμένος και ασφαλής».

Σε αποστροφή του λόγου του ο Σεβασμιώτατος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει καρδιακώς όλους τους παρισταμένους, τους πρώτους συνεργάτες του στον Αμπελώνα του Κυρίου, κληρικούς και λαϊκούςγια τηνευλογημένη συνοδοιπορία των 20 ετών στην Αρχιερατική διακονία του στην Εκκλησία των Σερρών και της Νιγρίτης.

Ακολούθως, ο Πρωτοψάλτης του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών κ. Αστ. Γούναρης, ο Διευθυντής της Παραδοσιακής Χορωδίας του «Μαξιμείου» Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως, κ. Μιχ. Μπουρέλος και τα ταλαντούχα μέλη της ορχήστρας, απέδωσαν αριστοτεχνικώς τραγούδια της πλούσιας παράδοσής μας, δίδοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα χαράς και ευφροσύνης στην εκδήλωση, που όλοι οι παριστάμενοι χάρηκαν, ιδιαιτέρως δε οι πρεσβυτέρες, οι οποίες με ζωντάνια και παλμό έσυραν τον χορό.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων