29/04/2021 29/04/2021 «Ἐπείνασα γάρ καί ἐδώκατέ μοι φαγεῖν» (Ματθ. κε’,35) Η διακονία της Εκκλησίας μας στον κόσμο εκδηλώνεται πάντοτε ως μαρτυρία πίστεως, ελπίδος και αγάπης. Αυτήν την αγάπη και μάλιστα εμπράκτως αγωνίζεται να προσφέρει και η Εκκλησία των Σερρών και της Νιγρίτας, στο μέτρο των δυνατοτήτων Της προς όλους τους αδελφούς μας που την έχουν ανάγκη καθημερινά....
29 Απριλίου, 2021 - 8:31
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 8:34

Η Μητρόπολη Σερρών δίπλα στους εμπερίστατους αδελφούς

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Σερρών δίπλα στους εμπερίστατους αδελφούς

«Ἐπείνασα γάρ καί ἐδώκατέ μοι φαγεῖν» (Ματθ. κε’,35)

Η διακονία της Εκκλησίας μας στον κόσμο εκδηλώνεται πάντοτε ως μαρτυρία πίστεως, ελπίδος και αγάπης. Αυτήν την αγάπη και μάλιστα εμπράκτως αγωνίζεται να προσφέρει και η Εκκλησία των Σερρών και της Νιγρίτας, στο μέτρο των δυνατοτήτων Της προς όλους τους αδελφούς μας που την έχουν ανάγκη καθημερινά.

Για τον μήνα Απρίλιο, και παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγο της πανδημίας, η φιλανθρωπική διακονία αλληλεγγύης της κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησίας ανήλθε στο ποσόν των 105.000 ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Καθ’ όλη αυτήν την περίοδο, όλες οι φιλανθρωπικές δομές της Εκκλησίας των Σερρών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο, Ξενώνας φιλοξενίας, Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο κ.λπ.) παρέμειναν και παραμένουν ανοιχτές, τηρουμένων πάντοτε των αναγκαίων μέτρων, για την στήριξη των αναγκεμένων αδελφών μας.

Προς αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας σήμερα, η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, οργανωμένα και συντεταγμένα προχώρησε στην υλοποίηση μιας ακόμη προσφοράς, της δωρεάν παροχής ικανής ποσότητος κρέατος και τροφίμων σε εμπεριστάτους συνανθρώπους μας, για το εόρτιο τραπέζι τους. Για τον σκοπό αυτό και για τις άγιες αυτές ημέρες χορηγήθηκαν, σε 350 οικογένειες της Μητροπολιτικής περιφερείας Σερρών και Νιγρίτης, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Κιβωτός Αγάπης», στις Σέρρες και τη Νιγρίτα μεγάλες ποσότητες κρέατος, έτσι ώστε να μη το στερηθούν στο αναστάσιμο τραπέζι τους.

Ωσαύτως, από το Κεντρικό Διαμητροπολιτικό Συσσίτιο «Επιούσιος Άρτος» στις Σέρρες και τη Νιγρίτα προσφέρθηκε ικανή ποσότητα προϊόντων πρώτης διατροφικής ανάγκης σε 300 εμπεριστάτους συνανθρώπους μας, για το καθημερινό τραπέζι τους, επιπλέον όμως θα προσφερθεί περισσότερο φαγητό, εν όψει των αγίων ημερών της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

“Ο φιλόχριστος και φιλότιμος λαός μας, καθώς και διάφοροι κοινωνικοί φορείς και σύλλογοι, παρά τις πολλές οικονομικές δυσκολίες και το δυσμενές κλίμα που επικρατεί, ανταποκρίνονται πάντοτε κατά τρόπο ιδιαιτέρως συγκινητικό και με πολύ ευγένεια και καλωσύνη στο προσκλητήριο αγάπης της Εκκλησίας”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων