04/04/2022 04/04/2022 “Εξεχύθη η χάρις…” του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σε ολόκληρη την Μακεδονία και όχι μόνο! Η Κάρα του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται πλέον στη Νιγρίτα από χθες έως και το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου. Συνέρρευσαν εκατοντάδες προσκυνητές από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κατερίνη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, ακόμη και από την Βουλγαρία! Μετά την υποδοχή τελέστηκε ο Κατανυκτικός...
04 Απριλίου, 2022 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2022 - 12:05

Η Νιγρίτα υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Γεωργίου

Διαδώστε:
Η Νιγρίτα υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Γεωργίου

“Εξεχύθη η χάρις…” του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σε ολόκληρη την Μακεδονία και όχι μόνο! Η Κάρα του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται πλέον στη Νιγρίτα από χθες έως και το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου.

Συνέρρευσαν εκατοντάδες προσκυνητές από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κατερίνη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, ακόμη και από την Βουλγαρία!

Μετά την υποδοχή τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός και ακολούθησε ομιλία του π. Ιωάννου Καλαϊτζή (Ιεροκήρυκος και Γενικού Αρχιερατικού Επιστρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου) με θέμα “Θου Κύριε φυλακήν το στόματί μου…”. Στη συνέχεια τελέστηκε το Μυστήριο του Ευχελαίου και η  Ακολουθία του Αγιασμού.

Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Γέρων Αλέξιος και η περί αυτόν αδελφότητα αποδέχθηκαν το αίτημα της τοπικής Εκκλησίας διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου και έτσι την Κυριακή 3 Απριλίου το απόγευμα οι Αγιορείτες-Ξενοφωντινοί πατέρες συνόδευσαν την Τιμία Κάρα του Αγίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό του στη Νιγρίτα.

Δείτε τις προγραμματισμένες Ιερές Ακολουθίες 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων