20/06/2019 20/06/2019 Κάθε Σάββατο, η Εκκλησία μας το έχει αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, καθώς και σε κάθε Θεία Λειτουργία γίνεται μνημόνευση και των ζώντων και των κεκοιμημένων. Όμως, η Αγία μας Εκκλησία, προσφέρει ακόμη μία ευκαιρία, για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους νεκρούς μας. Έτσι, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στον ιστορικό κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου...
20 Ιουνίου, 2019 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2019 - 17:27

ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Από το Ψυχοσάββατο πριν την Πεντηκοστή

Διαδώστε:
ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Από το Ψυχοσάββατο πριν την Πεντηκοστή

Κάθε Σάββατο, η Εκκλησία μας το έχει αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, καθώς και σε κάθε Θεία Λειτουργία γίνεται μνημόνευση και των ζώντων και των κεκοιμημένων. Όμως, η Αγία μας Εκκλησία, προσφέρει ακόμη μία ευκαιρία, για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους νεκρούς μας.

Έτσι, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στον ιστορικό κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Σιάτιστας τελέσθηκε ο εσπερινός και εψάλη ο κανών των μνημοσύνων. Μετά το πέρας, οι Ιερείς π. Βασίλειος και π. Νέστορας έψαλαν τρισάγιο, υπέρ αναπαύσεως όλων των κεκοιμημένων, λέγοντας σχετικά, «…Κύριε ἀνάπαυσον τάς ψυχάς τῶν κεκοιμημένων δούλων σου, πατέρων, προπατόρων, πάππων, προππάπων, γονέων, συζύγων, τέκνων, ἀδελφῶν καί συγγενῶν ἡμῶν, ἐν τόπῳ χλοερῷ, ἐν τόπῳ ἀναψύξεως, ἔνθα ἀπέδρα ὀδύνη, λύπη καί στεναγμός… Ὅτι Σύ εἶ ἡ Ἀνάστασις, ἡ ζωή καί ἡ ἀνάπαυσις τῶν κεκοιμημένων δούλων σου…».

 

 

Το Ψυχοσάββατο το πρωί, 15 Ιουνίου 2019, εψάλη ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι Ιερείς της ενορίας τέλεσαν το μνημόσυνο, για όλους τους κεκοιμημένους της Ενορίας και όλους τους ορθοδόξους πιστούς, έξω από τον Ιερό Ναό, στον χώρο του ευπρεπισμένου κοιμητηρίου του Αγίου Νικάνορος, ανάμεσα στα μνήματα. Εξήλθαν οι Ιερείς από τον Ναό μαζί με όλο τον λαό, οι οποίοι περικύκλωσαν τα τραπέζια, στα οποία είχαν τοποθετηθεί ομορφοστολισμένα κόλλυβα με αναμμένες λαμπάδες, τα οποία μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκομένους.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων