29/12/2021 29/12/2021 Απόσπασμα από το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου με τίτλο ” Άνθρωπος που δεν είναι ταπεινός δεν μπορεί να αγαπήσει – ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα” δημοσιεύεται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Άγιος “ποτέ δεν κόμπασε για την ικανότητά του να παραστέκεται στους...
29 Δεκεμβρίου, 2021 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2021 - 19:37

Βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου Παύλου: «Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα»

Διαδώστε:
Βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου Παύλου: «Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα»

Απόσπασμα από το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου με τίτλο ” Άνθρωπος που δεν είναι ταπεινός δεν μπορεί να αγαπήσει – ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα” δημοσιεύεται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Άγιος “ποτέ δεν κόμπασε για την ικανότητά του να παραστέκεται στους ανθρώπους και να τους λύνει τα προβλήματα, να τους “αναπαύει””.

Συγκεκριμένα, σε προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται: “Με τον καιρό, ο Γέροντας έβλεπε τον κόσμο να αυξάνεται. Δεν ερχόντουσαν πλέον οι κάτοικοι των γύρω περιοχών μόνο, αλλά κατέφθαναν επισκέπτες κι από μακριά. Και μαζί με τον απλό κόσμο, ερχόντουσαν και αξιωματούχοι ή πρόσωπα με κάποια, όπως λέμε, “κοινωνική επιφάνεια”: αρχιερείς, καθηγητές πανεπιστημίου, γιατροί διάσημοι, επιφανείς δικηγόροι, αεροπαγίτες κι ένα σωρό άλλοι. Κι ο Γέροντας μου έλεγε: “Πάτερ μου, τι βρίσκουν σε μένα τον χοϊκό Ιάκωβο; Τι έρχονται να κάνουν τόσοι επιστήμονες σε μένα τον αγράμματο;”.

Κι έβλεπες ότι τα λόγια του τα εννοούσε. Η απορία του ήταν ειλικρινής και ανυπόκριτη. Ποτέ του δεν υπερηφανεύτηκε για το πλήθος του κόσμου που συνέρρεε να τον δει, ούτε για τα “υψηλά πρόσωπα” που τον επισκέπτονταν. Ποτέ δεν κόμπασε για την ικανότητά του να παραστέκεται στους ανθρώπους και να τους λύνει τα προβλήματα, να τους “αναπαύει”. Ποτέ δεν καυχήθηκε που οι άνθρωποι έφευγαν από το μοναστήρι αλλαγμένοι, αναπαυμένοι, ενθουσιασμένοι. Ήταν γεμάτος ταπείνωση και γεμάτος αγάπη! Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού δεν υπάρχει αγάπη χωρίς ταπείνωση – άνθρωπος που δεν είναι ταπεινός δεν μπορεί να αγαπήσει…”

 

Ο πρόλογος και η επιμέλεια του βιβλίου έγινε από τον Αργυριάδη Βασίλη.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων