03/11/2020 03/11/2020 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γάβρου Καλαμπάκας λειτούργησε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Στο κήρυγμά του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα, ανέλυσε το νόημα της παραβολής του Πλουσίου και του Πτωχού Λαζάρου και τόνισε ότι: «O...
03 Νοεμβρίου, 2020 - 14:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2020 - 13:59

«Να δούμε στον άλλον άνθρωπο το πρόσωπο του Θεού»

Διαδώστε:
«Να δούμε στον άλλον άνθρωπο το πρόσωπο του Θεού»

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γάβρου Καλαμπάκας λειτούργησε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Στο κήρυγμά του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα, ανέλυσε το νόημα της παραβολής του Πλουσίου και του Πτωχού Λαζάρου και τόνισε ότι: «O καθένας πρέπει να δει στον άλλο άνθρωπο το πρόσωπο του Θεού γιατί, μόνο έτσι θα αξιωθούμε να βρεθούμε εν κόλπους Αβραάμ».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Θεόκλητος επισκέφθηκε την Ιερά Σκήτη του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται πλησίον του χωριού του Γάβρου. Το συγκεκριμένο ασκηταριό είναι εγγεγραμμένο στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αποτελώντας ένα από τα πολλά εγκαταλελειμμένα μοναστικα στολίδια της των Μετεώρων Λιθοπόλεως. Η ανέγερσή του ανάγεται στις αρχές του 17ου αιώνα και σύμφωνα με την παράδοση ασκήτευαν μοναχές. Το τελευταίο διάστημα έχει εκπονηθεί μελέτη αποκατάστασης και αναστήλωσης, η οποία έχει εγκριθεί από το ΚΑΣ.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων