15/09/2019 15/09/2019 Με τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος συνεχίστηκαν το Σάββατο οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της πόλης. Η Τιμία Κάρα έγινε δεκτή στην Καλαμπάκα το απόγευμα της Παρασκευής εκ της Ιεράς Μονής Δουσίκου, όπου και φυλάσσεται. Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του...
15 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:44

Στη «σκιά» των Μετεώρων ο Άγιος Βησσαρίωνας

Διαδώστε:
Στη «σκιά» των Μετεώρων ο Άγιος Βησσαρίωνας

Με τη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος συνεχίστηκαν το Σάββατο οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της πόλης.

Η Τιμία Κάρα έγινε δεκτή στην Καλαμπάκα το απόγευμα της Παρασκευής εκ της Ιεράς Μονής Δουσίκου, όπου και φυλάσσεται. Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της πόλης ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου, συγχοροστατούντων δε των Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος, Ιωαννίνων Μαξίμου, Ελασσόωνος Χαρίτωνος και του οικείου ποιμενάρχη, Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου.

Ακολούθησε Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία, όπου και κήρυξε το Θείο Λόγο ο κ. Παντελεήμων.

(φώτο Δημήτρης Καραγιάννης/trikalavoice.gr )

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων