15/11/2018 15/11/2018 Η εμβληματική περιοχή του Μπατσίου της Άνδρου εόρτασε τον Προστάτη της Άγιο Φίλιππο στον εκεί φερώνυμο Ιερό Ναό. Τελέσθηκε ο Εόρτιος Εσπερινός και το πρωί η Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, της οποίας προέστη ο άρτι αφιχθείς στην Άνδρο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή Εφημερίων της ευρύτερης περιοχής...
15 Νοεμβρίου, 2018 - 12:34

Η Άνδρος εόρτασε τον πρόστατη της Άγιο Φίλιππο

Διαδώστε:
Η Άνδρος εόρτασε τον πρόστατη της Άγιο Φίλιππο

Η εμβληματική περιοχή του Μπατσίου της Άνδρου εόρτασε τον Προστάτη της Άγιο Φίλιππο στον εκεί φερώνυμο Ιερό Ναό.


Τελέσθηκε ο Εόρτιος Εσπερινός και το πρωί η Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, της οποίας προέστη ο άρτι αφιχθείς στην Άνδρο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή Εφημερίων της ευρύτερης περιοχής και την παρουσία του Επάρχου Άνδρου, του Δημάρχου και Αντιδημάρχων Άνδρου, διατελεσάντων Δημάρχων, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου, Δημοτικών Συμβούλων, του τ. Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Εκπαιδευτικών και Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου, του Διοικητού και Αξιωματικὠν της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, του Διευθυντή του Περιφερειακού Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου, των Διευθυντών του Λιμενικού Σώματος και του Αστυνομικού Τμήματος Γαυρίου και πλείστων πιστών.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του τόνισε ότι ο κάθε άνθρωπος οφείλει να επιτελεί επάξια, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, το χρέος που η κοινωνία του έχει αναθέσει και ο ίδιος έχει αναλάβει, όπως ακριβώς ο Απόστολος Φίλιππος, ο οποίος, μετά τη συνάντησή του με το Χριστό, έθεσε ως υπέρτατο χρέος και σκοπό της ζωής του τον ευαγγελισμό του σωτηριώδους μηνύματός Του στις ψυχές των ανθρώπων, παραμένοντας πιστός μέχρι μαρτυρίου.


Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Νικόλαο Ζαχαρώδη, για τη μέριμνά του προς τον Ιερό Ναό, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και όλους τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρι, ιδιαιτέρως δε τους μαθητές, προς τους οποίους, μετά το πέρας της λιτανείας διένειμε ευλογίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων