02/08/2022 02/08/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε χθες το απόγευμα της Ακολουθίας του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέσθηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Ψαριανών στην Ερμούπολη, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την παρουσία πολλών πιστών Σύριων και παραθεριστών. Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος...
02 Αυγούστου, 2022 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2022 - 10:15

Ερμούπολη: Πρώτη παράκληση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ερμούπολη: Πρώτη παράκληση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ προεξήρχε χθες το απόγευμα της Ακολουθίας του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, που τελέσθηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Ψαριανών στην Ερμούπολη, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την παρουσία πολλών πιστών Σύριων και παραθεριστών.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέτρεψε τους πιστούς να προσεύχονται για την Ειρήνη του κόσμου, για την εξάλειψη της φτώχειας και της δυστυχίας και για την επικράτηση της αδελφοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους.

Επ’ ευκαιρία δε της συντηρήσεως της εφεστίου Εικόνος του Ναού, ιστορημένης το 1851, εμνήσθη των εκατοντάδων πιστών οι οποίοι στο διάστημα των 171 ετών κατέθεσαν σ’ αυτήν τα δάκρυα της ικεσίας ή της ευγνωμοσύνης τους!

Τέλος, ευχήθηκε στους παραστάντες πιστούς καλό μήνα και να εορτάσουν με υγεία τον Δεκαπενταύγουστο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων