20/07/2019 20/07/2019 Στην εμβληματική και πευκόφυτη παραθεριστική περιοχή του Επισκοπείου της Σύρου, όπου δεσπόζει η μονόκλιτη Βασιλική του Προφήτου Ηλιού, ανοικοδομηθείσα από τους εύπορους παραθεριστές της περιοχής το 1870, χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, του Προέδρου της...
20 Ιουλίου, 2019 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 17:41

Η εορτή του Προφήτη Ηλιού στη Σύρο

Διαδώστε:
Η εορτή του Προφήτη Ηλιού στη Σύρο

Στην εμβληματική και πευκόφυτη παραθεριστική περιοχή του Επισκοπείου της Σύρου, όπου δεσπόζει η μονόκλιτη Βασιλική του Προφήτου Ηλιού, ανοικοδομηθείσα από τους εύπορους παραθεριστές της περιοχής το 1870, χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άνω Σύρου κ. Πέτρου Ραουζαίου και πλήθους πιστών Ερμουπολιτών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, προσήλθαν και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην τελευταία περίοδο του Θερινού Ολοήμερου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, που λήγει την Κυριακή 21 Ιουλίου,με τον υπεύθυνο του Κέντρου Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, τα οποία προσκύνησαν την Εικόνα του Αγίου και δέχθηκαν την ευλογια του.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην αναζήτηση και σήμερα «ανθρώπων του Θεού», η παρουσία των οποίων χαριτώνει τη ζωή μας και πραγματοποιεί “θαύματα”, όπως η ανάσταση του παιδιού της φιλοξενούσης τον Προφήτη Ηλία, η οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο του τον “άνθρωπο του Θεού “.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Μακάριο Χειλά και τους συνεργάτες του, για τη μέριμνά τους προς πνευματική οικοδομή της Ενορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων