06/05/2024 06/05/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως. Συμμετείχαν λειτουργικά ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δωρόθεος Γάγγος και Εφημέριοι της Σύρου. Τίμησαν με την παρουσί ατους ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλεξ. Αθανασίου, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών...
06 Μαΐου, 2024 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2024 - 17:01

Η Ερμούπολη τίμησε την μνήμη του Προστάτη του Ελληνικού Πεζικού Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Γεωργίου

Διαδώστε:
Η Ερμούπολη τίμησε την μνήμη του Προστάτη του Ελληνικού Πεζικού Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Γεωργίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως.

Συμμετείχαν λειτουργικά ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Δωρόθεος Γάγγος και Εφημέριοι της Σύρου. Τίμησαν με την παρουσί ατους ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλεξ. Αθανασίου, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και αυτοδιοικητικών και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα λιτανεία της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Γεωργίου, στο παρακείμενο του Ναού Κοιμητήριο, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης παιάνιζε εόρτια εμβατήρια.

Απευθυνόμενος προς τους συλλιτανεύοντες πιστούς ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι, χάρη στην Ανάσταση του Χριστού, οι κείμενοι στο Κοιμητήριο πατέρες, μητέρες και αδελφοί μας έχουν μεν υποστεί τη νομοτελειακή φθορά του σώματος, όμως ζουν κοντά στο Θεό και προσεύχονται για μας, προσδοκώντας την κοινή Ανάσταση!

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, μετέβη στο Βαρδάκειο και Πρώιο Νοσοκομείο Σύρου, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο των εργαζομένων, και προσέφερε πασχάλια αυγά και αναστασιμες ευχές στους εργαζόμενους και περιθαλπομένους σ’ αυτό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων