20/10/2021 20/10/2021 Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αρτεμίου, Προστάτου και Πολιούχου Μυκόνου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου. Κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο πρώην Υπουργός κ. Ιω. Βρούτσης, οι Βουλευτές Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Αντιπεριφερειάρχης...
20 Οκτωβρίου, 2021 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2021 - 17:34

Με Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία εόρτασε τον Πολιούχο της η Μύκονος

Διαδώστε:
Με Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία εόρτασε τον Πολιούχο της η Μύκονος

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αρτεμίου, Προστάτου και Πολιούχου Μυκόνου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου.

Κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο πρώην Υπουργός κ. Ιω. Βρούτσης, οι Βουλευτές Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Διαφάνειας κ. Πρίγκος, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκάς, Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος, ο Λιμενάρχης Μυκόνου και Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Μελών της Ομάδας “ΔΙΑΣ”, ο Διοικητής και Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου, ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ, ο επικεφαλής του Στρατιωτικού Σχηματισμού Μυκόνου, οι οποίοι έχουν προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος προέβη στην σε Διάκονο Χειροτονία του ευσεβεστάτου κ. Δημ. Νίκα, τον οποίο, είχε χειροθετήσει κατά την Ακολουθία του Όρθρου σε Υποδιάκονο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγὠν κ. Θεόκλητος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος απευθυνόμενος προς τον νέο Διάκονο του ευχήθηκε να αποδειχθεί στη ζωή του Αρτέμιος και Γεράσιμος, δηλαδή σωματικά και πνευματικά άρτιος, αρραγής και υγιής, όπως δηλώνει το ρήμα αρτεμέω, από το οποίο προέρχεται το όνομα Αρτἐμιος, και τετιμημένος με το γέρας(=βραβείο) της ευδοκιμου διακονίας του στο ιερό Θυσιαστήριο, όπως δηλώνει το όνομα Γεράσιμος, και συνεχάρη τις παριστάμενες σύζυγο, θυγατέρες και μητέρα του.

Προ της ολοκληρώσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος καθιέρωσε την εικόνα των “Τας νήσους της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου Ουρανωσάντων Αγίων”, οι οποίοι είτε εγεννήθησαν, ανετράφησαν και ασκήθηκαν σε αυτά, είτε τα διεποίμαναν, είτε διήλθαν απ’ αυτά.

Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του Ναού, τελέσθηκε τρισάγιο επί της προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως κ. Πέτρου, του Μυκονίου και ακολούθως, επί προευτρεπισμένου βάθρου τελέσθηκε δοξολογική δέηση επί τη εορτή του Πολιούχου Μυκόνου και Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ευχήθηκε στους παρισταμένους Αξιωματικούς και στελέχη της ΕΛΑΣ και, δι’ αυτών, στον Αρχηγό της Αστυνομίας και όλους τους Αστυνομικούς υγεία, θεία προστασία και επιτυχία στην κοινωφελή αποστολή τους.

Οι λειτουργικές Εκδηλώσεις, στις οποίες, εκτός των Εφημερίων του Ναού, συμμετείχαν και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, προσελθών μετά την Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αρτέμιο Ἀνω Μερά και ο Πρωτοπρ.. Λουκάς Τσατήρης, από την Ιερά Μητρόπολη.Κηφισίας, ο οποίος είχε αναλάβει τη λειτουργική επιμόρφωση του νεοχειροτονηθέντος Διακόνου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε για την πρόσκλησή του τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο, ο οποίος τον παρεκάλεσε όταν επιστρέψει στα Μετέωρα να ανάψει ένα κερί και να προσευχηθεί για το νησί και το λαό της Μυκόνου.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων