11/02/2024 11/02/2024 Με την άδεια του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Φαλήρου, όπου κατά παράδοση ο δραστήριος και φιλογενής Σύνδεσμος των απανταχού Κείων τελεί την ετήσια εορτή του Πολιούχου Κέας Αγίου Χαραλάμπους. Συνελειτούργησαν μετ’ αυτού ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, οι Εφημέριοι...
11 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2024 - 16:10

Με τους εν Αθήναις Κείους συναντήθηκε Λειτουργικώς ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Με τους εν Αθήναις Κείους συναντήθηκε Λειτουργικώς ο Μητροπολίτης Σύρου

Με την άδεια του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Φαλήρου, όπου κατά παράδοση ο δραστήριος και φιλογενής Σύνδεσμος των απανταχού Κείων τελεί την ετήσια εορτή του Πολιούχου Κέας Αγίου Χαραλάμπους.

Συνελειτούργησαν μετ’ αυτού ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, οι Εφημέριοι του Ναού και οι Διάκονοι, ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμας, ο Πρόεδρος και Μέλη του Συνδέσμου των Απανταχού Κείων, η Πρόεδρος Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σεριφίων, Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέας με παραδοσιακές ενδυμασίες, ο διατελέσας Έπαρχος Κέας κ. Λέπουρας και πολλοί πιστοί Ενορίτες και παρεπιδημούντες Κείοι.

Κηρύσσων το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθη, εξ αφορμής της παραβολής των Ταλάντων στα χαρίσματα που προσφέρει ο Θεός στον άνθρωπο και στην ευθύνη του για τη σωστή αξιοποίησή τους, χάρη στην οποία γίνεται καλύτερη η κοινωνία και οι άνθρωποι συνδέονται με δεσμούς αγάπης, συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Τέλος, αφού αναφέρθη στα γεγονότα που συνέδεσαν την Κέα με τον Άγιο Χαράλαμπο και τον κατέστησαν Πολιούχο της και Προστάτη των απανταχού Κείων, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς για την χορηγηθείσα άδεια και τον συνεχάρη θερμά για τον πεπαρρησιασμένο λόγο του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν αναφανεί επ’ εσχάτων και απασχολούν την Ελληνική κοινωνία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σύνδεσμος των απανταχού Κείων παρέθεσε σε πλησιόχωρο κατάστημα εόρτια δοχή, στην οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί λόγω εκτάκτων υποχρεώσεών του.

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων