08/12/2023 09/12/2023 Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε και εφέτος η καθιερωμένη μεθέορτος μουσική εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ , του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθους φιλόμουσων Συριανών. Η εκδήλωση άρχισε με το Απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου, που έψαλε η Ανδρική Χορωδία του...
08 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2023 - 0:50

Μουσική και πνευματική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως

Διαδώστε:
Μουσική και πνευματική εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ερμούπολη, πραγματοποιήθηκε και εφέτος η καθιερωμένη μεθέορτος μουσική εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ , του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθους φιλόμουσων Συριανών.

Η εκδήλωση άρχισε με το Απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου, που έψαλε η Ανδρική Χορωδία του Ναού υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Ιω. Αργυρίου, και με εισαγωγικό προλόγισμα του Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου κ. Αλέξ. Μαρκουίζου, ο οποίος, αφού καλωσόρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β΄ τους προσελθόντες, αναφέρθηκε στην ιστορία της μουσικής και στον παιδευτικό και ηθοπλαστικό της ρόλο, από τα αρχαία Ελληνικά χρόνια μέχρι και σήμερα.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης τα μέλη του καλλιτεχνικού σχήματος «Νότιο Τόξο», και συγκεκριμένα η κα Κατερίνα Παπαδοπούλου, στο τραγούδι, ο σολίστ κ. Κυριάκος Γκουβέντας, ο κ. Απόστολος Μάρης στο κανονάκι, η κα Γεωργία Λίτσα στο σαντούτι, ο κ. Γεώργιος Κοντογιάννης λύρα, ο κ. Στέφανος Ζορμπαράκης κανονάκι και φωνή και ο κ. Κυριάκος Ταπάκης ούτι, οδήγησαν τους ακροατές τους σε ένα μελωδικό ταξίδι με τραγούδια της θάλασσας και των ναυτικών, από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, αλλά και των αλησμόνητων πατρίδων της Μικρασίας, με τίτλο «Άγιε Νικόλα των Μυρών-Τραγούδια της Θάλασσας και των Ναυτικών», προκαλώντας άριστες εντυπώσεις και ενθουσιασμό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄αφού υπογράμμισε ότι τραγούδι και προσευχή ήταν τα στηρίγματα του Γένους σε δύσκολες περιόδους της ιστορίας του, ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τουςκαλλιτέχνες και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδηλώσεως.

Περοισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων