08/12/2021 08/12/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ συνευχήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παταπίου, στην Άνω Μερά Μυκόνου, κατά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Πρωτοπρ. Βασιλείου...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 23:57

Μύκονος: Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παταπίου Άνω Μεράς ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Μύκονος: Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παταπίου Άνω Μεράς ο Μητροπολίτης Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ συνευχήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Παταπίου, στην Άνω Μερά Μυκόνου, κατά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και τέλεσε ιερό Μνημόσυνο, το οποίο εἰχαν προευπρεπίσει οι Πατέρες, στη μνήμη του αειμνήστου φίλου και πολυτίμου συνεργάτη του Δημητρίου Τσώλη, επί τη συμπληρώσει έξι μηνών από της αδοκήτου εκδημίας του.

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στη μεγάλη αφιλοκερδή προσφορά του εκλιπόντος προς την Ιερά Μητρόπολη και την Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής και κάλεσε τους παρισταμένους να προσεύχονται για την ανάπαυση της ψυχής του ιδίου και των γονέων του.

Τέλος, και για πολλοστή φορά συνεχάρη τους Μυκονίους για την πίστη τους προς την Εκκλησία, την αφοσίωσή τους στις πατρώες παραδόσεις και την πάντοτε αθρόα και μετ’ απροσποιήτου ευσεβείας συμμετοχής τους στις ιερές Ακολουθίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων