28/10/2021 28/10/2021 Στον περικαλλή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σύρου και με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεωργίου Βούτσινου, εκπροσωπούντος...
28 Οκτωβρίου, 2021 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2021 - 21:18

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Σύρα (ΦΩΤΟ)

Στον περικαλλή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σύρου και με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεωργίου Βούτσινου, εκπροσωπούντος την Κυβέρνηση, των τεσσάρων Βουλευτών των Κυκλάδων, των εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών, αυτοδιοικητικών, στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπειών μαθητών των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της νήσου με τις σημαίες τους, Προσκόπων, μελών του Λυκείου Ελληνίδων και του Συλλόγου Μικρασιατών και Προέδρων Συλλόγων, Φορέων και Οργανώσεων.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Μνημείο των Πεσόντων, στο οποίο και κατετέθησαν στέφανοι. Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης , επικεφαλής των Αρχών της πόλεως και της νήσου, μετέβη στην ιστορική Πλατεία Μιαούλη, όπου παρηκολούθησε τη μεγαλειώδη παρέλαση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων