20/06/2024 20/06/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου “των Ψηφίδων”, στην Άνω Μερά Μυκόνου, συμπιπτούσης εφέτος της εορτής του με την Δεσποτική εορτή του Αγίου Πνεύματος. Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄...
20 Ιουνίου, 2024 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2024 - 13:53

Ο Μητροπολίτης Σύρου ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου “των Ψηφίδων” στην Άνω Μερά Μυκόνου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου “των Ψηφίδων” στην Άνω Μερά Μυκόνου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου “των Ψηφίδων”, στην Άνω Μερά Μυκόνου, συμπιπτούσης εφέτος της εορτής του με την Δεσποτική εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην εορτή της Αναλήψεως και την Απόδοσή της αύριο, καθώς και στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου, στην προσφορά του στο ασκητικό ήθος της Εκκλησίας και στον παρρησιαστικό του λόγο προς το Θεό, εξ αιτίας του προφητικού του αξιώματος, δια του οποίου προανήγγειλε την έλευση του Κυρίου στον κόσμο.

Τέλος, απηύθυνε τις ευχές του προς τους κτήτορες και τους εκκλησιασθέντες πιστούς, για καλό θέρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων