03/07/2022 03/07/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , πραγματοποίησε σήμερα το καθιερωμένο το ετήσιο προσκύνημά του στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δωροθέου, στο χωριό Δωροθέα της Αριδαίας, τον οποίο είχε εγκαινιάσει με τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο το 2012. Ο Σεβασμιώτατος συνιερούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου...
03 Ιουλίου, 2022 - 19:22
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2022 - 19:25

Ο Μητροπολίτης Σύρου προσκύνησε στον Ι.Ν. Αγ. Δωροθέου στο χωριό Δωροθέα Αριδαίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου προσκύνησε στον Ι.Ν. Αγ. Δωροθέου στο χωριό Δωροθέα Αριδαίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ , πραγματοποίησε σήμερα το καθιερωμένο το ετήσιο προσκύνημά του στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δωροθέου, στο χωριό Δωροθέα της Αριδαίας, τον οποίο είχε εγκαινιάσει με τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο το 2012.

Ο Σεβασμιώτατος συνιερούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωήλ, με την παρουσία προσκυνητών από τη Σύρο και τη Μύκονο, του Δημάρχου και Αντιδημάρχων Αριδαίας, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Μελών του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου και πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Ναό και τους πέριξ αυτού χώρους.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Εφημέριος του Ναού, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Σύρου και Άνω Μεράς Μυκόνου και ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναστάσεως Ερμουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωήλ υποδέχθηκε και καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, ο οποίος στο κήρυγμα του ομίλησε εξ αφορμής της σημερινής Αποστολικής και Ευαγγελικής Περικοπής.

Συγκεκριμένα, ανεφέρθηκε στην αξία της ολιγάρκειας και τη σημασία της σωστής αξιολόγησης και ιεράρχησης των βιοτικών μας αναγκών, τονίζοντας ότι, εν τέλει, εκτός από τα καθημερινά, πρέπει να ενδιαφερόμενα και για τα επέκεινα, τα οποία μπορούμε να κατακτήσουμε με ειλικρινή πνευματικό αγώνα, όσο ακόμα βρισκόμαστε στη γη!

Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιωήλ και όλους τους παρισταμένους, προς τους οποίους διένειμε ευλογίες και στα παιδιά δώρα, δεχθείς και τα εόρτια δώρα του τοπικού Συλλόγου.

 

 

Προ δε του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, κατά παραχώρηση και προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωήλ, χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο του Ναού, π. Αθανάσιο, ο οποίος εργάζεται φιλοτίμως για τον εξωραϊσμό και τον ευπρεπισμό του και τον οποίο προέτρεψε να ευγνώμων προς τον Επίσκοπό του, να τον σέβεται και να τον υπακούει!

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων