15/01/2023 15/01/2023 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε χθες τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Κυρίου Κάστρου και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα. Απευθύνοντας τις ευχές του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ειρήνη και τη χαρά, που έφερε ο Κύριος στον κόσμο, με την ενσάρκωσή Του και εξήγησε τη σημασία που δίνει σ’ αυτά τα θεία δώρα η Εκκλησία...
15 Ιανουαρίου, 2023 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2023 - 10:53

Ο Μητροπολίτης Σύρου στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Κυρίου στο Κάστρο Κιμώλου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Κυρίου στο Κάστρο Κιμώλου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε χθες τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Κυρίου Κάστρου και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα. Απευθύνοντας τις ευχές του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ειρήνη και τη χαρά, που έφερε ο Κύριος στον κόσμο, με την ενσάρκωσή Του και εξήγησε τη σημασία που δίνει σ’ αυτά τα θεία δώρα η Εκκλησία για τη ζωή του ανθρώπου.

Ο Εσπερινός τελέστηκε με την συνευχητική συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη, και την παρουσία των Αντιδημάρχων Κιμώλου κας Ελισάβετ Βαμβακάρη και κ. Παναγιώτη Σάρδη, όλων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου της νήσου, των Εκπαιδευτικών και των Κιμωλίων πιστών.

Τα παιδιά έψαλαν τα Κάλαντα των προηγηθεισών εορτών και ο Σεβσσμιώτατος, μαζί με τις ευχές του διένειμε την Αγιοβασιλόπιτα, την οποία είχε ως άριστα προευπρεπίσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κιμώλου, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Βεντούρης, με παιχνίδια στα παιδιά και δώρα στους μεγάλους.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Δημήτριο για την εύορκο διακονία του, καθώς και τους γονείς και εκπαιδευτικούς για την άψογη παρουσία των παιδιών, ευχόμενος σε όλους για το νέο έτος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, σήμερα ιερουργεί στον Ιερό Ναό της Οδηγητρίας και τελεί το ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Μεθοδίας Βεντούρη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων