18/04/2024 18/04/2024 Με την υψηλή παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Βλάσιο Ιω. Φειδά. Μετά την Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Γεράσιμο...
18 Απριλίου, 2024 - 9:14

Ο Μητροπολίτης Σύρου συνεχάρη τον διδάσκαλό του Βλάσιο Φειδά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου συνεχάρη τον διδάσκαλό του Βλάσιο Φειδά

Με την υψηλή παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Καθηγητή στον ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Βλάσιο Ιω. Φειδά.

Μετά την Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο, εγένετο παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας κ. Ιωάννη Αντ. Παναγιωτόπουλο, ανεγνώσθη το ψήφισμα και επεδόθη στον κ. Βλάσιο Φειδά η σχετική περγαμηνή από τον
Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, καθηγητή κ. Εμμανουήλ, Καραγεωργούδη, ενώ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του απένειμε τιμητική πλακέτα.

Ακολούθησε ομιλία του Επίτιμου πλέον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βλασίου Ιω. Φειδά με τίτλο: «Η σύγχρονη οικουμενική προοπτική της πολυεθνικής ορθοδόξου Διασποράς».

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, Αρχιερείς, Πρόεδροι Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητές, Επίσημοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, φοιτητές και πλήθος προσκεκλημένων.

Ο Σεβσσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τον Διδάσκαλό του και του ευχήθηκε πολυχρόνιο υγεία και καρποβριθή διακονία στην Εκκλησία, την Πατρίδα και την ιερά Επιστήμη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων