11/11/2022 11/11/2022 Τον νέο Καθηγούμενο της Ι.Μ του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ χειρόνησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, κατά τον εόρτιο Εσπερινό των Ταξιαρχών. Αναλυτικότερα, ο κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στη Σέριφο προκειμένου να χοροστατήσει κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της Συνάξεως των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ. Συμμετείχαν οι Εφημέριοι του νησιού,...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 19:35

Ο Σύρου Δωρόθεος ενθρόνισε το νέο ηγούμενο της Ι.Μ του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, Ευδόκιμο Καραπαντελάκη

Διαδώστε:
Ο Σύρου Δωρόθεος ενθρόνισε το νέο ηγούμενο της Ι.Μ του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ, Ευδόκιμο Καραπαντελάκη

Τον νέο Καθηγούμενο της Ι.Μ του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ χειρόνησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, κατά τον εόρτιο Εσπερινό των Ταξιαρχών.

Αναλυτικότερα, ο κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στη Σέριφο προκειμένου να χοροστατήσει κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της Συνάξεως των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ.


Συμμετείχαν οι Εφημέριοι του νησιού, ο Αρχιμ. Νεκτάριος Σώρρος από τη Μήλο και οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Αικατερίνη Μονογυιού και κ. Ιωάννης Βρούτσης, οι τοπικές αρχές, οι Διευθυντές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και της Ελληνικής Αστυνομίας, της Λιμενοσταθμάρχη Σερίφου, του Προέδρου και Μελών του Συνδέσμου Σεριφίων και μεγάλου πλήθους Σεριφίων, που είχαν κατακλύσει τη Μονή και τους αύλιους χώρους της.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού έγινε με κάθε Εκκλησιαστική τάξη και υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες των πιστών, η υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ ενθρόνιση του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Ευδόκιμου Καραπαντελάκη.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην από αρχαιοτάτων χρόνων ανάγκη του ανθρώπου για προστασία από δυνάμεις υπέρτερες αυτού, η οποία κατ’ αρχήν τον οδήγησε να θεοποιήσει άψυχα αντικείμενα ή φυσικά φαινόμενα, μέχρι που η Παλαιά Διαθήκη απεκάλυψε τη δημιουργία των λειτουργικών πνευμάτων, των Αγγέλων, που έχουν αναλάβει από το Θεό το έργο της προστασίας των ανθρώπων και της διαφύλαξής τους από κάθε κακό.

Συνεχάρη τον άρτι ενθρονισθέντα Ηγούμενο, Αρχιμ. Ευδόκιμο, τον ευχαρίστησε για την ανύστακτη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή και του ευχήθηκε να ευρίσκεται πάντοτε υπό την προστασία των Αγγέλων.

Ευχαρίστησε, ωσαύτως, και συνεχάρη τον Σύνδεσμο Σεριφίων για το εκδοθέν Ημερολόγιο, που είναι αφιερωμένο στα 450 χρόνια από κτήσεως της Ιεράς Μονής, και ευχήθηκε προς όλους τους κατοίκους της Σερίφου και τους απανταχού Σεριφίους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων