27/08/2019 27/08/2019 Στον παρακείμενο του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου, πάλαι ποτέ Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον οποίο φυλάσσεται η εικόνα του Νεοφανούς Αγίου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη. Πλήθη πιστών Μυκονίων και παραθεριζόντων, κάθε...
27 Αυγούστου, 2019 - 21:37

Οι Μυκόνιοι τίμησαν και σήμερα τον Άγιο Φανούριο

Διαδώστε:
Οι Μυκόνιοι τίμησαν και σήμερα τον Άγιο Φανούριο

Στον παρακείμενο του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου, πάλαι ποτέ Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον οποίο φυλάσσεται η εικόνα του Νεοφανούς Αγίου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη.

Πλήθη πιστών Μυκονίων και παραθεριζόντων, κάθε ηλικίας, προσήλθαν και παρηκολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, κομίζοντες πίττες, κατά το έθος, οι οποίες ευλογήθησαν προ του πέρατος της ιεράς Μυσταγωγίας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στην τιμή των Αγίων από τους ανθρώπους, η οποία εκφράζεται ποικιλοτρόπως, τονίζοντας ότι μέσα απ’ αυτή την ποικιλομορφία εκφράζεται η ενότητα της πίστεως.

Χαρακτήρισε δε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι μεταξύ του εκκλησιάσματος ήταν πολλοί νέοι και παιδιά, στις ψυχές των οποίων αποτυπώνονται οι πολυαιώνιες παραδόσεις του λαού μας, τη σκυτάλη των οποίων θα παραλάβουν και θα την παραδώσουν με τη σειρά τους στους επερχομένους, σε μια συνεχή σκυταλοδρομία στο διάβα της Ιστορίας, συνεχάρη τον προνοιάρχη των Ναών κ. Σπυρ. Ξυδάκη για την εργώδη μέριμνα και ανιδιοτελή φροντίδα του προς αυτούς και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για το επιόν φθινόπωρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων