18/05/2023 25/05/2023 Από το λιμάνι του Λαυρίου, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄  αφίχθη σήμερα στη Μακρόνησο και ιερούργησε στον προ δεκαετίας από τον Μεγάθυμο Εθνικό και Κοινωνικό Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο εκ βάθρων ανακαινισθέντα και υπό του ιδίου εγκαινιασθέντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τον Εντιμολογιώτατο Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο...
18 Μαΐου, 2023 - 13:51
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2023 - 20:33

Πλήθος πιστών εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μακρόνησο

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μακρόνησο

Από το λιμάνι του Λαυρίου, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄  αφίχθη σήμερα στη Μακρόνησο και ιερούργησε στον προ δεκαετίας από τον Μεγάθυμο Εθνικό και Κοινωνικό Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο εκ βάθρων ανακαινισθέντα και υπό του ιδίου εγκαινιασθέντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος συνοδευόταν από τον Εντιμολογιώτατο Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Αλεξίου και Οικονόμου, τους Δημάρχους Μαρκοπούλου, Βούλας-Βάρκιζας και Βουλιαγμένης, τη Δήμαρχο Κέας, τον Έπαρχο Κέας-Κύθνου, τον Αντιδήμαρχο Κύθνου, Προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λαυρίου, το Λιμενάρχη Λαυρίου, την Πρόεδρο της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου και μέγα πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού εξέφρασε τη χαρά του, διότι, όπως είπε, οι προσκυνητές είχαν συμμάχους τους τον καιρό και τη θάλασσα, υπογράμμισε την ευλογία που προσφέρει η ιερά αυτή αποδημία στο μαρτυρικό νησί της Μακρονήσου σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς τους προσφέρει την ευκαιρία πνευματικής και σωματικής αναψυχής και εσωτερικής αναβάθμισης, αλλά και της μεταξύ τους επικοινωνίας, κάτι που έχει ατονήσει στους εγωιστικούς και μοναχικούς καιρούς.

Ευχαρίστησε τον Μεγάθυμο Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τις πολλές, πολλαπλές καί αφειδώλευτες ευεργεσίες του, ευχόμενος ο Κύριος να τον στηρίζει επί μήκιστον ετών ευεργετούντα την Εκκλησία, την Πατρίδα και τους μικρούς τόπους, που τόσο το έχουν ανάγκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθ. Δεμέναγα και τους συνεργάτες του, για την προετοιμασία και τήν άψογη διεξαγωγή του προσκυνήματος, τους προσελθόντες Εφημερίους από την Κέα και την γείτονα Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και όλους τους παραστάντες στην Εκδήλωση αυτή.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χειροθέτησε Αναγνώστη τον φερέλπιδα νέο κ. Κοτσαύτη, δομέστικο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Κέας.

Στη συνέχεια, τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέας τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ παρετέθη σε όλους παραδοσιακή δοχή.

    

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων