09/01/2022 09/01/2022 Αύριο, Δευτέρα, θα ολοκληρώσει την ποιμαντική του επίσκεψη στην Άνδρο που άρχισε χθες, Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, που επισκέπτεται το νησί από χθες το μεσημέρι. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χθες το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Γιαννισαίου, με τη συμμετοχή όλων των...
09 Ιανουαρίου, 2022 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2022 - 16:27

Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ στην Άνδρο

Διαδώστε:
Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ στην Άνδρο

Αύριο, Δευτέρα, θα ολοκληρώσει την ποιμαντική του επίσκεψη στην Άνδρο που άρχισε χθες, Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, που επισκέπτεται το νησί από χθες το μεσημέρι.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χθες το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Γιαννισαίου, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της περιοχής Κορθίου, της Βουλευτού της ΝΔ κας Αικατερίνης Μονογυιού, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Παλαιοκάστρου κ. Ευάγγελου Λουσίδη και πολλών πιστών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα, ενώ οι παραδοσιακοί οργανοπαίκτες κ.κ. Ευάγγελος Λουσίδης και Σκαρλάτος Παρισίδης συνόδευσαν τα κάλαντα που έψαλαν οι παριστάμενοι ομοθυμαδόν.

Στην εόρτια προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στις τρεις κομβικές εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, στη Γέννηση, την Περιτομή και τη Βάπτιση του Κυρίου, οι οποίες προηγήθηκαν της ενάρξεως του κηρύγματος του Χριστού και του σωτηριώδους έργου Του να βγάλει τον άνθρωπο από το σκότος της αμαρτίας και της αγνωσίας και να τον επαναφέρει στο πρωτόκτιστο κάλλος, καθιστώντας τον, με την επενέργεια της Θείας Χάριτος, Ουρανοπολίτη.

Προσέθεσε δε ότι αυτά που ζητά η Εκκλησία από εμάς, προκειμένου να προσεγγίσουμε το Θεό και να κατακτήσουμε τη θέωση, δεν είναι ούτε μεγάλα, ούτε σπουδαία, αλλ’ εμείς τα θεωρούμε τέτοια για να δικαιολογήσουμε την άρνησή μας να τα τηρήσουμε.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι δεν είναι τα μεγάλα και τα σπουδαία που μας καταξιώνουν έναντι του Θεού, αλλά τα απλά και καθημερινά, που, οταν τα επισκιάζει η Χάρη του Θεού γίνονται κλίμακα προς τη Βασιλεία του Ουρανού.

Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη τον Εφημέριο και τους κατοίκους του Γιαννισαίου για τη μέριμνά τους προς τον Ναό των Εισοδίων, το μέγεθος του οποίου θυμίζει ότι κάποτε το χωριό αυτό ήταν πολυάνθρωπο, και τους κάλεσε να συνεχίσουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους προς το Ναό των πατέρων τους, στον οποίο φυλάσσεται η εφέστιος Εικόνα της Παναγίας της «Αγριδιώτισσας».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ διένειμε στο εκκλησίασμα, μαζί με το κομμάτι της Βασιλόπιτας δώρα και ευλογίες, στους δε Εφημερίους το νεοεκδοθέν από την Ιερά Μητρόπολη βιβλίο «Το κήρυγμα ουράνιον εστί μύρον», το οποίο περιλαμβάνει κηρύγματα που έγραψαν Εφημέριοι και Συνεργάτες της Μητροπόλεως, για να αναγιγνώσκονται, αντί κηρύγματος στους Ναούς της Μητροπόλεως, κατά τα 20 χρόνια της Αρχιερατείας του.

Σήμερα το πρωί, Κυριακή, 9 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος επρόκειτο να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας. Το μεσημέρι, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Άνδρου επρόκειτο να παραστεί στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του νέου Προέδρου του και θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα του Δήμου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 6:00, θα χοροστατήσει κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαυρίου και θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Εφημερίους, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους, τους Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, τις οικογένειές τους και όσους πιστούς το επιθυμούν, της περιοχής Γαυρίου-Μπατσίου.

Τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, το πρωί, θα περιέλθει τα Καταστήματα Γαυρίου, Μπατσίου και Χώρας και θα ευχηθεί στους Καταστηματάρχες και τους εργαζομένους σ’ αυτά.
Κατά το ανωτέρω διάστημα, θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές και θα ευχηθεί στους Μοναχούς και τις Μοναχές, κατόπιν συνεννοήσεως μαζί τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων