01/03/2023 01/03/2023 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη σήμερα στη Φολέγανδρο και τέλεσε την πρώτη για την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή Ιερά Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Χώρας, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού. Παρευρέθηκαν συνευχητικά ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Κωνστ. Παπαδόπουλου, όλοι οι μαθητές και Εκπαιδευτικοί κάθε εκπαιδευτικής...
01 Μαρτίου, 2023 - 15:07

Πρώτη Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στη Φολέγανδρο

Διαδώστε:
Πρώτη Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στη Φολέγανδρο

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη σήμερα στη Φολέγανδρο και τέλεσε την πρώτη για την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή Ιερά Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Χώρας, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού.

Παρευρέθηκαν συνευχητικά ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Κωνστ. Παπαδόπουλου, όλοι οι μαθητές και Εκπαιδευτικοί κάθε εκπαιδευτικής Βαθμίδας της νήσου, η Δήμαρχος Φολεγάνδρου κ. Ευθ. Παπαδοπούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί Φολεγανδρίτες πιστοί.

Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μίλησε για το ρόλο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην πνευματική βελτίωση των πιστών, στη σημασία της σωματικής και πνευματικής νηστείας και της αλληλοσυγχωρήσεως, ενώ αναφέρθηκε στις θαυματουργικές επεμβάσεις της Θεοτόκου, χάρη στις οποίες διασώθηκε η Φολέγανδρος από δεινά και σε ανάμνηση των οποίων η Θεοτόκος τιμάται στο νησί ως “Μαρτιάτισσα” και ως “Μαγιάτισσα”.

Ευχαρίστησε ενθέρμως τους Εκπαιδευτικούς και ιδιαιτέρως τους Μαθητές για την με τάξη και κατάνυξη συμμετοχή τους στην Ιερά Ακολουθία, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες, διένειμε εκπαιδευτικό υλικό και, στα μικρά παιδιά, παιχνίδια, και ευχήθηκε σε όλους για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε και θα μεταδοθεί το εσπέρας, ώρα 7, από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV1” , o Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Φολεγάνδρου Οικον. Κωνσταντίνο Χαρούλη.

 

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων