08/04/2022 08/04/2022 Την Άνδρο επισκέπτεται από χθες το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄, προκειμένου να προεξάρχει των Λειτουργικών Τελετών και Πνευματικών Εκδηλώσεων, επί τη Πανανδριακή εορτή της Παναγίας Θεοσκεπάστου, Προστάτιδος της Άνδρου και Εφόρου των απανταχού Ανδρίων. Το εσπέρας, τέλεσε το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου διαδοχικά στους Ιερούς Ναούς Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων και Κοιμήσεως...
08 Απριλίου, 2022 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2022 - 9:20

Στην Άνδρο ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στην Άνδρο ο Μητροπολίτης Σύρου

Την Άνδρο επισκέπτεται από χθες το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄, προκειμένου να προεξάρχει των Λειτουργικών Τελετών και Πνευματικών Εκδηλώσεων, επί τη Πανανδριακή εορτή της Παναγίας Θεοσκεπάστου, Προστάτιδος της Άνδρου και Εφόρου των απανταχού Ανδρίων.

Το εσπέρας, τέλεσε το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου διαδοχικά στους Ιερούς Ναούς Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων και Κοιμήσεως Θεοτόκου Αποικίων Κατασυρτής, στο οποίο συμμετείχαν με ευλάβεια και προσοχή πολλοί πιστοί των Ενοριών.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Λαμύρων, τον Εφημέριο του οποίου Αρχιμ. Φιλάρετο Μανταδάκη ευχαρίστησε για τη διακονία του και τον συνεχάρη για τις προσπάθειές του να ιδρύσει Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, παρέστησαν και ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημ. Γιαννίσης και η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Βενετίκη, ενώ τους ύμνους απέδωσαν Ιεροψάλτες των γύρω Ενοριών, οι οποίοι εξεδήλωσαν την επιθυμία και πρόθεσή τους να ιδρύσουν Σύλλογο Ιεροψαλτών.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αποικίων Κατασυρτής, του οποίου τον Εφημέριο, Πρεσβ. Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ωσαύτως ευχαρίστησε και συνεχάρη, παρέστη και η Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Αποικιανών, η οποία διεδέχθη τον αείμνηστο Πλοιοκτήτη και Σεβαστοκράτορα της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ελευθέριο Πολέμη.

Στο κήρυγμα του προς τους εκκλησιασθέντες και των δύο Ενοριών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθηκε στα μηνύματα των Αποστολικών και Ευαγγελικών Περικοπών της Ακολουθίας του Ευχελαίου, για τη σημασία του οποίου διενεμήθησαν σχετικά φυλλάδια, και τους ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων