15/07/2022 15/07/2022 Προερχόμενος από τη Μύκονο, μέσω Ραφήνας και Λαυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε στην Κέα, όπου και τέλεσε τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Προμήτορος Άννης, στην περιοχή «Κλέπα», με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου και των Εφημερίων της Κέας, και την παρουσία του Επάρχου Κέας-Κύθνου, της Δημάρχου Κέας και πολλών Κείων...
15 Ιουλίου, 2022 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 9:45

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου τέλεσε στην Κέα ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Παρεκκλησίου τέλεσε στην Κέα ο Μητροπολίτης Σύρου

Προερχόμενος από τη Μύκονο, μέσω Ραφήνας και Λαυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ έπλευσε στην Κέα, όπου και τέλεσε τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Προμήτορος Άννης, στην περιοχή «Κλέπα», με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου και των Εφημερίων της Κέας, και την παρουσία του Επάρχου Κέας-Κύθνου, της Δημάρχου Κέας και πολλών Κείων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τον κτήτορα του Παρεκκλησίου, τόνισε τη σημασία ανεγέρσεως Ιερών Ναών και την ευλογία που επιφέρουν στον τόπο ανεγέρσεώς τους και υπογράμμισε την πίστη της Αγίας Άννης, η οποία νίκησε τους νόμους της φύσεως, προτρέποντας τους πιστούς να διατηρήσουν αλώβητη την πίστη και τις τοπικές παραδόσεις, ως αντίδοτο στην αλλοτρίωση , που μπορεί να επιφέρουν οι χιλιάδες των επισκεπτών, που έρχονται φέροντας τα στοιχεία του δικού τους πολιτισμού.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων