12/07/2020 12/07/2020 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Στυλ. Πρίγκου, ο οποίος αφιλοκερδώς διακονεί το Αναλόγιο του Ναού, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αντωνίου Κουσαθανά και με πλήθος...
12 Ιουλίου, 2020 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2020 - 15:14

Τιμήθηκε ο Όσιος Παΐσιος στο νησί της Μυκόνου

Διαδώστε:
Τιμήθηκε ο Όσιος Παΐσιος στο νησί της Μυκόνου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί, Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Στυλ. Πρίγκου, ο οποίος αφιλοκερδώς διακονεί το Αναλόγιο του Ναού, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αντωνίου Κουσαθανά και με πλήθος κόσμου. 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναφέρθηκε στη βιοτή του Οσίου Παϊσίου και στην ένθεη ταπείνωση, δια της αποβολής του «εγώ» και της αποδοχής του «εσύ», του Ιησού Χριστού!

Τόνισε δε, ότι στη συνείδηση των Ορθοδόξων, και δη των Ελλήνων, αποτελεί την πνευματική κιβωτό του Γένους, που διαφυλάσσει τη χιλιόχρονη παράδοση του Βυζαντίου, τη ζωντανή συνείδηση του λαού μας, που κανείς δεν θα μπορέσει ούτε να την ξεθωριάσει, ούτε να την εξαφανίσει.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων