21/05/2023 21/05/2023 Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, επί τη αναμνήσει της ανακομιδής των λειψάνων του, τελέσθηκε  το Σάββατο το πρωί 20 Μαϊου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β‘, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Γέροντος Δωροθέου, του Αρχιμ. Ευθυμίου και του Διακόνου του και με την παρουσία πολλών πιστών, οι οποίοι...
21 Μαΐου, 2023 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2023 - 14:38

Την ανάμνηση της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου τίμησε η φερώνυμη Ι.Μ στην Άνδρο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Την ανάμνηση της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου τίμησε η φερώνυμη Ι.Μ στην Άνδρο (ΦΩΤΟ)

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, επί τη αναμνήσει της ανακομιδής των λειψάνων του, τελέσθηκε  το Σάββατο το πρωί 20 Μαϊου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β‘, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Γέροντος Δωροθέου, του Αρχιμ. Ευθυμίου και του Διακόνου του και με την παρουσία πολλών πιστών, οι οποίοι εκκλησιάστηκαν με κατάνυξη.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής, οι οποίοι νυχθημερόν μοχθούν για τη συντήρηση και προβολή της πνευματικής αυτης κιβωτού, ανεφέρθη στη φιλανθρωπία του Αγίου Νικολάου, υπογραμμίζοντας ότι δι’ όσα νύκτωρ ο Άγιος προσέφερε ο Κύριος τον αντάμειψε με τη μυροβλυσία των λειψάνων του και την προς τη μνήμη του τιμή όλων των πιστών, κάθε περιοχής και εποχής.

Την Κυριακή, 21 Μαΐου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου της Αγίας Ελένης Κάστρου και αμέσως μετά θα μεταβεί στην Αθήνα, για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων