11/04/2021 11/04/2021 Στον μονόχωρο Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου του ολιγάνθρωπου χωριού Κάστρο της Σίφνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε το Σάββατο 10 Απριλίου την Ακολουθία του Αγίου Ελαίου. Το Μυστήριο τελέστηκε με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Γεροντή και των...
11 Απριλίου, 2021 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2021 - 11:36

Το Μυστήριο του Ευχελαίου τελέσε στη Σίφνο ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Το Μυστήριο του Ευχελαίου τελέσε στη Σίφνο ο Μητροπολίτης Σύρου

Στον μονόχωρο Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου του ολιγάνθρωπου χωριού Κάστρο της Σίφνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε το Σάββατο 10 Απριλίου την Ακολουθία του Αγίου Ελαίου.

Το Μυστήριο τελέστηκε με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Γεροντή και των ολίγων κατοίκων του χωριού, που προσήλθαν τηρούντες με προσοχή τα υγειονομικά μέτρα.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην υιοθέτηση από την Εκκλησία υλικών στοιχείων από τον Ιουδαϊσμό και τον Αρχαίο Ελληνισμό, τα οποία προσέλαβε, εκχριστιάνισε, εξαγίασε και μετέφερε στην τελεστική πράξη των Μυστηρίων Της, όπως το ύδωρ, τα στέφανα, τα δακτυλίδια και το λάδι, το οποίο από ενισχυτικό της σωματικής δύναμης των αθλητών μετέτρεψε σε ενισχυτικό της ψυχικής δύναμης των πνευματικών αθλητών, των πιστών, για να αντιμετωπίζουν νικηφόρα και τον πνευματικό αγώνα προς την ηθική τελειότητα και τον καθημερινό αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.

Κάλεσε δε τους πιστούς με αυτή την πίστη να χρισθούν με το Άγιο Έλαιο και να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής!

Ευχαρίστησε, επίσης, τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννη Κουμάκη και ευχήθηκε σε όλους για το Άγιο Πάσχα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων