13/07/2021 13/07/2021 Με κάθε επισημότητα και συμφώνως με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 11 Ιουλίου 2021 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ημών Παϊσίου του Αγιορείτου της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων. Προ της ενάρξεως της...
13 Ιουλίου, 2021 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2021 - 8:43

Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Παϊσίου στα Τρίκαλα

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Παϊσίου στα Τρίκαλα

Με κάθε επισημότητα και συμφώνως με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 11 Ιουλίου 2021 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ημών Παϊσίου του Αγιορείτου της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, μαζί με το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πατάρων κ. Αθηναγόρα, Βοηθό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου μετέφεραν στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσαν στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους πιστών και ενοριτών της περιοχής, οι οποίοι και προσήλθαν από πολλά μέρη, για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός της Μητροπόλεως και της Επαρχίας.

Ακολούθησε η Ακολουθία του Όρθρου, η Τελετή των Ιερών Εγκαινίων του πρώτου Ιερού Ναού επ’ ονόματι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκὀπου Πατάρων κ. Αθηναγόρα.

Μεταξύ του πολυαρίθμου εκκλησιάσματος, το οποίο και προσήλθε με χαρά για να λάβει μέρος προσευχιτικώς στο σπουδαίο αυτό γεγονός για την επαρχία των Τρικάλων, παρέστησαν οι τοπικές Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές.

Δείτε φωτογραφίες: 

Περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ

Παρακολουθήστε:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων