28/10/2023 28/10/2023 Με την παρουσία των υπευθύνων κληρικών και λαϊκών των περίπου 100 Ενοριακών Συνάξεων Μελέτης Αγίας Γραφής σε ολόκληρη την περιοχή της Φθιώτιδος τελέσθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Θεομητορικής Εορτής της Αγίας Σκέπης, καθώς και ο αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας περιόδου των κύκλων της σποράς του Λόγου του Θεού....
28 Οκτωβρίου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2023 - 13:41

Αγιασμός έναρξης Συνάξεων Μελέτης Αγίας Γραφής στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Αγιασμός έναρξης Συνάξεων Μελέτης Αγίας Γραφής στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Με την παρουσία των υπευθύνων κληρικών και λαϊκών των περίπου 100 Ενοριακών Συνάξεων Μελέτης Αγίας Γραφής σε ολόκληρη την περιοχή της Φθιώτιδος τελέσθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Θεομητορικής Εορτής της Αγίας Σκέπης, καθώς και ο αγιασμός επί τη ενάρξει της νέας περιόδου των κύκλων της σποράς του Λόγου του Θεού.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος και στην συνέχεια τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων Μελέτης Αγίας Γραφής.
Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο Πρόσωπο της Παναγίας, αλλά και στους εθνικούς μας αγώνες σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η εποποιία του 1940 αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση αλλαγής στο σημερινό τρόπο ζωής των ανέσεων πολλών και των δυσκολιών πολύ περισσότερων. Το μήνυμα της οντολογικής ελευθερίας των ηρώων τους έκανε ικανούς για ματωμένους αγώνες για την εθνική ελευθερία μακριά από τις καθημέραν εθνομηδενιστικές σειρήνες. 1821 και 1940 συνδυάζονται και αλληλοπεριχωρούνται αποτελώντας μοναδικό οδοδείκτη για μάς, φάρμακο αναιρετικό του πνευματικού θανάτου που δεν είναι άλλο από τον τρόπο ζωής μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους ιερείς και τους συνεργάτες των ενοριών, καθώς και τους ευσεβείς πιστούς, οι οποίοι διακονούν και σπέρνουν τον Λόγο του Θεού στην σύγχρονη κοινωνία, που τόσο πολύ τον έχει ανάγκη και έδωσε πρακτικές κατευθύνσεις για την νέα χρονιά δίνοντας έμφαση σε αυτό, καθ’ εαυτό, το γεγονός της Σύναξης επί το αυτό με κέντρο το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Ο Υπεύθυνος των Ενοριακών Συνάξεων, Διευθυντής του Γραφείου Θείου Κηρύγματος και Αντιμετωπίσεως Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, αναφέρθηκε σε πρακτικά θέματα της επιτυχούς πραγματοποιήσεως των συνάξεων, ευχαριστώντας του Σεβασμιώτατο εκ μέρους όλων των κατά τόπους Υπευθύνων των Ενοριακών αυτών Συνάξεων για την πατρική του αγάπη, αλλά και την κατά Θεόν έμπνευση και μέριμνά του, τα οποία και νοηματοδοτούν και δίνουν το έναυσμα και την δύναμη σε όλους να διακονήσουν την σπορά του Λόγου του Θεού δια μέσω της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος είχε μια ευχάριστη πνευματική επικοινωνία με τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες, τους διακόνους του Ευαγγελίου της τοπικής Εκκλησίας.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

100 Ενοριακές Συνάξεις Μελέτης Αγίας Γραφής στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων