12/06/2022 12/06/2022 Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ πάντων των κεκοιμημένων αδελφών μας τέλεσε χθες Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Κοιμητήριο της Ταράτσας στα Γαλανέϊκα Λαμίας και στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής παρουσία του αρμόδιου για τα Κοιμητήρια Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κερπινιώτη. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:...
12 Ιουνίου, 2022 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2022 - 10:37

Αρχιερατικό μνημόσυνο στο Κοιμητήριο της Ταράτσας στα Γαλανέϊκα Λαμίας

Διαδώστε:
Αρχιερατικό μνημόσυνο στο Κοιμητήριο της Ταράτσας στα Γαλανέϊκα Λαμίας

Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ πάντων των κεκοιμημένων αδελφών μας τέλεσε χθες Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Κοιμητήριο της Ταράτσας στα Γαλανέϊκα Λαμίας και στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής παρουσία του αρμόδιου για τα Κοιμητήρια Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Κερπινιώτη.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «είμαστε όλοι μέλη της Εκκλησίας και η εορτή της Πεντηκοστής μας φανερώνει την ενότητα μέσα στην ζωή και στην χάρη του Αγίου Πνεύματος και η ενότητα αυτή σαρκώνεται μέσα από την μυστηριακή ζωή και την κοινωνία μεταξύ των μελών της Εκκλησίας.

Μέσα λοιπόν στο πνεύμα της εορτής της Πεντηκοστής, η Εκκλησία μας, μας φέρνει στη μνήμη μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το γενεαλογικό μας δέντρο, τις ρίζες του καθενός μας. Οι κεκοιμημένοι εισπράττουν την αγάπη της Εκκλησίας και την δική μας την αγάπη και βιώνουν την ενότητα μαζί μας, η οποία ξεπερνά το φράγμα του θανάτου. Είναι όμως και ένα δώρο για εμάς, γιατί υπερβαίνουμε τον θάνατο μέσα στον παρόντα κόσμο και αισθανόμαστε ανάπαυση ότι πράξαμε το καθήκον της προσευχής και του χρέους απέναντι στους συγγενείς μας και στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Το χρέος μας απέναντι στους κεκοιμημένους είναι χρέος απέναντι στην ζωή.

Το Ψυχοσάββατο δεν είναι κάτι το μελαγχολικό και το συντηρητικό, αλλά είναι κάτι πολύ ζωντανό, δημιουργικό και φανερώνει πολλή αγάπη, αγάπη για την ζωή. Αυτή είναι η δύναμη της πίστης, είναι η δύναμη του Χριστού, είναι η δύναμη της Ανάστασης, η οποία φέρνει την ελπίδα μέσα από τα κοιμητήρια».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων