11/04/2022 11/04/2022 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέσθηκε την Κυριακή το απόγευμα της Ε’ Νηστειών ο ΣΤ΄ και τελευταίος για την φετινή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Προσκεκλημένος ομιλητής στον κατανυκτικό Εσπερινό ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καρσιώτης, Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,...
11 Απριλίου, 2022 - 11:57

Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καρσιώτης: «Πνευματική ανασκόπηση της Μεγάλης Τεσσαρακοστής»

Διαδώστε:
Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καρσιώτης: «Πνευματική ανασκόπηση της Μεγάλης Τεσσαρακοστής»

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τελέσθηκε την Κυριακή το απόγευμα της Ε’ Νηστειών ο ΣΤ΄ και τελευταίος για την φετινή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Προσκεκλημένος ομιλητής στον κατανυκτικό Εσπερινό ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καρσιώτης, Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Ιεροκήρυκας του πρώτου Άμβωνος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος, του Ιερού Μητροπολιτικό και Καθεδρικού Ναού Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Αθηνών.

Τον Αρχιμ. π. Νεκτάριο Καρσιώτη, καθώς και τον Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ν. Πεντέλης π. Ιωάννη Σαββάκη, ο οποίος τον συνόδευε καλωσόρισε στην Μητρόπολη Φθιώτιδος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και ευχαρίστησε τον π. Νεκτάριο με εγκάρδια λόγια για την αποδοχή της προσκλήσεως, αλλά και την τιμητική παρουσία τους στην Λαμία, καθώς επίσης ευχαρίστησε και όλους τους εκλεκτούς Κληρικούς, οι οποίοι μετά από πρόκλησή του ιδίου, ωμίλησαν επίκαιρα, θεολογικά και εποικοδομητικά σε όλους τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς της φετινής Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και όλους τους Κληρικούς της πόλεως Λαμίας και τους ευλαβείς πιστούς, οι οποίοι κάθε Κυριακή κατέκλυζαν τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, προσευχόμενοι αλλά και ωφελούμενοι πνευματικά από τις ομιλίες των εκλεκτών, κάθε φορά, ομιλητών και ευχήθηκε πατρικώς Καλή και Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση σε όλους.

Ακολούθως ο π. Νεκτάριος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για την ευγενή πρόσκληση και φιλοξενία ωμίλησε με θέμα: «Πνευματική ανασκόπηση της Μεγάλης Τεσσαρακοστής».
Η Ιερά Ακολουθία του Κατανυκτικού Αρχιερατικού Εσπερινού, καθώς και η ομιλία του π. Νεκταρίου μεταδόθηκαν απευθείας από τον ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και μέσω διαδικτύου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων