05/09/2022 05/09/2022 Εορτάσθηκε το διήμερο 3 & 4 Σεπτεμβρίου η μνήμη του Αγίου Προφήτου Μωϋσέως στον ομώνυμο και μοναδικό Ναό ανά την Ελλάδα, ο οποίος ευρίσκεται στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο Μελετών της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος. Με την κανονική άδεια, ευχή και ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών,...
05 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2022 - 11:45

Διορθόδοξο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Τραγάνα Λοκρίδος

Διαδώστε:
Διορθόδοξο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Τραγάνα Λοκρίδος

Εορτάσθηκε το διήμερο 3 & 4 Σεπτεμβρίου η μνήμη του Αγίου Προφήτου Μωϋσέως στον ομώνυμο και μοναδικό Ναό ανά την Ελλάδα, ο οποίος ευρίσκεται στο Ευρωσιναϊτικό Κέντρο Μελετών της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Θεοβαδίστου Όρους Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος.

Με την κανονική άδεια, ευχή και ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, τόσο την παραμονή, Σάββατο 3 Σπετεμβρίου 2022 όσο και την κιριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 οι Ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν με την παρουσία του γέροντος Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανού, του και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, ο οποίος κατάγεται από την Πρωτεύουσα της Λοκρίδος, την ιστορική πόλη της Αταλάντης, καθώς και με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Ιεραποστόλου Επισκόπου Μαλάουϊ κ. Φωτίου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος και αποδέχθηκε την ευγενική πρόσκληση του κ. Δαμιανού.

Την κυριώνυμο ημέρα, στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Συμεών εκπροσώπησε και μετέφερε την αγάπη του και τις ευχές του, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αταλάντης και Ιεροκήρυξ Λοκρίδος Αρχιμ. π. Δημήτριος Ζελιαναίος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων