18/12/2022 18/12/2022 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών τα Εγκαίνια του Ιερού Μοναστηριακού Ναού προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εκ Ζακύνθου του Θαυματουργού το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου, αλλά και μία ημέρα ορόσημο καθώς συμπληρώθηκαν 400 χρόνια από την Οσιακή Κοίμηση του Αγίου....
18 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2022 - 12:26

Εγκαίνια ναού του Αγίου Διονυσίου από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Εγκαίνια ναού του Αγίου Διονυσίου από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών τα Εγκαίνια του Ιερού Μοναστηριακού Ναού προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εκ Ζακύνθου του Θαυματουργού το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα μνήμης του Αγίου, αλλά και μία ημέρα ορόσημο καθώς συμπληρώθηκαν 400 χρόνια από την Οσιακή Κοίμηση του Αγίου.

Ο Ναός του Αγίου Διονυσίου αποτελεί Μοναστηριακό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τραγάνας, η οποία υψώνεται ως αετοφωλιά στην πανέμορφη Λοκρίδα και αποτελεί ένα ακόμη έργο του ανακαινιστή και νέου κτήτορος της Μονής Αγίου Καθηγουμένου Αρχιμ. π. Εφραίμ Τράνακα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το νησί του Αγίου, την ιστορική και αγιοφρούρητη Ζάκυνθο και είναι ο πρώτος Ναός στην Φθιώτιδα, που αφιερώνεται στον Άγιο Διονύσιο τον Θαυματουργό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, τόσο στην Εσπερινό όσο και στην τελετή των Εγκαινίων και στην Θεία Λειτουργία αναφέρθηκε στην Χάρη και στο Μυστήριο των Εγκαινίων, ενώ με πατρικούς λόγους αγάπης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Καθηγουμένου π. Εφραίμ Τράνακα συγχαίροντας και ευλογώντας τα έργα του κόπου του και της αγάπης του στην μοναχική ζωή και στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, της οποίας κατέστη νέος κτίτωρ.

Καθηγούμενοι και Κληρικοί και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις και Μονές πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στις Ιερές Ακολουθίες των Εγκαινίων.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:
Εγκαίνια Ι. Ναού του Αγίου Διονυσίου στην Τραγάνα Φθιώτιδας

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων