22/11/2021 22/11/2021 Για τα μέτρα τα οποία ισχύουν στους ναούς από σήμερα με τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων μίλησε μέσα από ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στο Πρώτα Πρόγραμμα αναφέρθηκε στον έλεγχο των πιστοποιητικών, ο κ. Συμεών είπε χαρακτηριστικά «εγώ δεν είμαι ούτε αστυφύλακας, ούτε επιθεωρητής, ούτε εισαγγελέας στην...
22 Νοεμβρίου, 2021 - 14:38

Φθιώτιδος Συμεών: “Δεν είμαστε αστυφύλακες, ούτε επιθεωρητές”

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: “Δεν είμαστε αστυφύλακες, ούτε επιθεωρητές”

Για τα μέτρα τα οποία ισχύουν στους ναούς από σήμερα με τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων μίλησε μέσα από ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας στο Πρώτα Πρόγραμμα αναφέρθηκε στον έλεγχο των πιστοποιητικών, ο κ. Συμεών είπε χαρακτηριστικά «εγώ δεν είμαι ούτε αστυφύλακας, ούτε επιθεωρητής, ούτε εισαγγελέας στην ζωή των ανθρώπων. Είμαι πατέρας πνευματικός και με την αγάπη, την πειθώ και την έμπνευση προσπαθώ να καθοδηγώ τους ανθρώπους στον σωστό δρόμο. Οι διαδικασίες της βίας, γιατί και ο νόμος είναι μια μορφή βίας, αλλά έννομης, συνταγματικής και έλλογης βίας, ανήκουν στο κράτος και όχι στην εκκλησία της αγάπης. Εμείς ούτε κυρώσεις μπορούμε να επιβάλουμε, ούτε τιμωρίες, ούτε πρόστιμα μπορούμε να εισπράξουμε, ούτε αναγκαστικές εκτελέσεις να κάνουμε. Ο κάθε ένας έχει τον ρόλο του και οι ρόλοι μας είναι διακριτοί. Από κει και πέρα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, θα μας δώσει οδηγίες, θα εξειδικευτούν όλα αυτά, όπως έγινε μέχρι τώρα, όλα θα κυλήσουν αρμονικά, γιατί έχουμε όλοι έναν κοινό εχθρό να πολεμήσουμε, τον κορονοϊό».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων