03/09/2023 03/09/2023 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η 3η ημέρα των εργασιών του Ζ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Υπευθύνων Ιερέων και Στελεχών Νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο διεξάγεται από την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 στο Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο  Καινούργιο Λοκρίδος, το οποίο διοργανώνει η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος της Εκκλησίας της...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 19:32

Η 3η μέρα του Πανελληνίου Συνεδρίου Νεότητος στο Καινούργιο Λοκρίδος

Διαδώστε:
Η 3η μέρα του Πανελληνίου Συνεδρίου Νεότητος στο Καινούργιο Λοκρίδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η 3η ημέρα των εργασιών του Ζ’ Πανελληνίου Συνεδρίου Υπευθύνων Ιερέων και Στελεχών Νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο διεξάγεται από την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 στο Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο  Καινούργιο Λοκρίδος, το οποίο διοργανώνει η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Η βία ως ανθρωπολογικό πρόβλημα. Η ορθόδοξη θεώρηση».

Το πρωί μετά την Ακολουθία στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης και την παράθεση του πρωινού οι σύνεδροι στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του καταπράσινου, παραθαλάσσιου Κατασκηνωτικού Κέντρου δημιούργησαν 3 ομάδες εργασίας, στις οποίες πραγματοποιήθηκε η εισήγηση επί σχετικών θεμάτων και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση με  στόχευση την δημιουργία κατηχητικής πρότασης και σχεδιάσματος επί των θεμάτων.

Η 1η ομάδα εργασίας με υπεύθυνη την κα. Ιωάννα Βγόντζα, Εκπαιδευτικό, είχε ως θέμα: «Μιλώντας στα παιδιά για την αξία του ανθρωπίνου προσώπου (κατηχητική πρόταση)».

Η 2η ομάδα εργασίας με υπευθύνους τον: κ. Σωτήριο Κόλλια Δρ. Θεολογίας και την κα. Δέσποινα Ζαμάνη Φιλόλογο – Θεολόγο είχε ως θέμα: «Μιλώντας σε εφήβους για την αξία του ανθρωπίνου προσώπου (κατηχητική πρόταση)».

Η 3η ομάδα εργασίας με υπεύθυνη την κα. Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγο είχε ως θέμα: «Ποιμαντική διακονία του γάμου».

Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με βάση τις έρευνες των ομάδων στις οποίες τοποθετήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ τον συντονισμό των ομάδων, της παρουσίασης της έρευνας και της συζήτησης είχε ο Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής Αρχιμ. π. Πολύκαρπος Μπόγρης.

Το απόγευμα οι Σύνεδροι, συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών μετέβησαν στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Οσίου Αγάθωνος, καθώς και στην μαρτυρική πόλη της Υπάτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην Υπάτη επισκέφθηκαν την γραφική πλατεία, καθώς και το Πρότυπο «Κακογιάννειο» Αστεροσχολείο της Υπάτης, το οποίο και αποτελεί μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση για τη μελέτη και διάδοση της επιστήμης της Αστρονομίας, μοναδικό σε ολόκληρη την περιοχή της Στερεάς Ελλάδος. Ιδιαίτερη ήταν η φιλοξενία από τον υπεύθυνο της ξενάγησης  κ. Γιάννη Ζαπαντιώτη αλλά και από την Πρόεδρο του Συλλόγου Αινιάνων Υπάτης κ. Μαρία Λαϊνά, η οποία προσέφερε στους συνέδρους ενθύμια και δώρα από την Υπάτη.

Ακολούθως, οι σύνεδροι, έφθασαν στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος, όπου και έγιναν δεκτοί με περισσή αγάπη και εγκαρδιότητα από τον Άγιο Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη και τους Πατέρες της Αδελφότητος.

Προσεκυνήσαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Αγαθωνίτισσας και το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ενώ συμμετείχαν και στον Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Περισσότερες Φωτογραφίες:

Η 3η μέρα του Πανελληνίου Συνεδρίου Νεότητος στο Καινούργιο Λοκρίδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων