27/06/2019 27/06/2019 Μετά την κοίμηση της Μεγάλης Ευεργέτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αειμνήστου Μαίρης Ακρίδα, συζύγου του μακαριστού επίσης Μεγάλου Ευεργέτου της Μητροπόλεως και της Δυτικής Φθιώτιδος Αθανασίου Ακρίδα, δημοσιεύθηκε η Διαθήκη μέσω της οποίας η αείμνηστος Μαίρη Ακρίδα κατέλιπε στην Ιερά Μητρόπολή την Ιδιόκτητη οικία της στην Σπερχειάδα, η οποία ευρίσκεται επί της Οδού Αθανασίου Διάκου...
27 Ιουνίου, 2019 - 22:01

Η Δωρεά στην Ι.Μ. Φθιώτιδος της αειμνήστου Μαίρης Ακρίδα

Διαδώστε:
Η Δωρεά στην Ι.Μ. Φθιώτιδος της αειμνήστου Μαίρης Ακρίδα

Μετά την κοίμηση της Μεγάλης Ευεργέτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, αειμνήστου Μαίρης Ακρίδα, συζύγου του μακαριστού επίσης Μεγάλου Ευεργέτου της Μητροπόλεως και της Δυτικής Φθιώτιδος Αθανασίου Ακρίδα, δημοσιεύθηκε η Διαθήκη μέσω της οποίας η αείμνηστος Μαίρη Ακρίδα κατέλιπε στην Ιερά Μητρόπολή την Ιδιόκτητη οικία της στην Σπερχειάδα, η οποία ευρίσκεται επί της Οδού Αθανασίου Διάκου έναντι του Ιερού Ναού του αγίου Νικολάου Σπερχειάδος.

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου, η οικία θα παραχωρηθεί εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου δια να χρησιμοποιηθεί ως Πνευματικό Κέντρο για τις λειτουργικές, πνευματικές και πολιτιστικές ανάγκες της ως άνω Ενορίας υπό τον τίτλο «ΑΚΡΙΔΕΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ».

 

 

Επίσης, κατέλιπε και ένα κατάστημα (Καφενείο), το οποίο ευρίσκεται στην συμβολή των οδών Παναγή Λαζάρου 8 και Αποστόλου Παρασκευά έναντι του Ιερού Ναού αγίας Παρασκευής στην Σπερχειάδα, όπου τα έσοδα εκ του ενοικίου θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του Ιδρύματος «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος» και των τροφίμων.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης εύχεται ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει αιωνίως στους κόλπους Του το ζεύγος των Μεγάλων Ευεργετών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αθανάσιο και Μαίρη Ακρίδα και να ανταποδώσει τα καλά τους έργα στην Αιώνια Βασιλεία Του.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων