05/05/2021 05/05/2021 Στο γραφικό Εξωκκλήσι, που τιμάται στον Άγιο Ευαγγελιστή Μάρκο στο Σταυρό Λαμίας χοροστάτησε και ομίλησε στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Κτίτορες του Ναού είναι οι οικογενείς του τ. Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος κ. Αποστόλου Καραναστάση, ο οποίος και ευγενώς προσεκάλεσε τον Ποιμενάρχη στην Ιερά Πανήγυρη....
05 Μαΐου, 2021 - 22:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2021 - 22:24

Η εορτή του Αγίου Ευαγγελιστή Μάρκου στον Σταυρό Λαμίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ευαγγελιστή Μάρκου στον Σταυρό Λαμίας

Στο γραφικό Εξωκκλήσι, που τιμάται στον Άγιο Ευαγγελιστή Μάρκο στο Σταυρό Λαμίας χοροστάτησε και ομίλησε στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Κτίτορες του Ναού είναι οι οικογενείς του τ. Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος κ. Αποστόλου Καραναστάση, ο οποίος και ευγενώς προσεκάλεσε τον Ποιμενάρχη στην Ιερά Πανήγυρη.

Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Ευαγγελιστού Μάρκου, στα χαρακτηριστικά του κατά Μάρκον Ιερού Ευαγγελίου και στην ιεραποστολική δράση του Αποστόλου.

Με αισθήματα αγάπης και σεβασμού εκ μέρους όλης της οικογενείας ο κ. Καραναστάσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγιαστική και τιμητική παρουσία του, ενώ εντόπιος συγγραφεύς και ιστορικός κ. Ιωάννης Μακρής και εκδότης της Εφημερίδος «Σταυροδρόμι του Σταυρού» ανέφερε στον Σεβασμιώτατο στοιχεία από την πλούσια ιστορία του Ιερού Παρεκκλησίου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος σε όλους τους παρισταμένους ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος να χαρίζει παντοτινή την χαρά και την ελπίδα της Αναστάσεως σε όλους.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων