28/01/2020 28/01/2020 Συνάντηση με την Εξωχοτάτη Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη είχε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Η κ. Μενδώνη ευρισκόμενη στην Φθιώτιδα, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο στο Επισκοπικό Μέγαρο. Η συνάντηση διήρκησε πάνω από μία ώρα και εκτός από την εγκάρδια ατμόσφαιρα, λόγω και της παλαιάς σχέσεως φιλίας και συνεργασίας...
28 Ιανουαρίου, 2020 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2020 - 22:16

Η Υπουργός Πολιτισμού στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Η Υπουργός Πολιτισμού στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Συνάντηση με την Εξωχοτάτη Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη είχε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Η κ. Μενδώνη ευρισκόμενη στην Φθιώτιδα, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο στο Επισκοπικό Μέγαρο.

Η συνάντηση διήρκησε πάνω από μία ώρα και εκτός από την εγκάρδια ατμόσφαιρα, λόγω και της παλαιάς σχέσεως φιλίας και συνεργασίας του Σεβασμιωτάτου με την κ. Υπουργό, είχε και ουσιαστικό χαρακτήρα.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στην κ. Μενδώνη «ώριμες προτάσεις» προς ένταξη έργων για την αποκατάσταση και συντήρηση Εκκλησιαστικών μνημείων της περιοχής και επίσης παρουσίασε διάφορες σκέψεις, σχετικά με την αξιοποίηση των υποδομών της Ιεράς Μητροπόλεως, στην ανάπτυξη δράσεων Πολιτισμού και ενδυνάμωσης από τη νέα γενιά, της εθνικής και ιστορικής της αυτογνωσίας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε στην κ. Υπουργό κάποιες προτάσεις, σχετικά με την επέτειο των 2500 ετών από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη διασύνδεσή αυτής της Ιστορικής επετείου με την τοπική κοινωνία και κυρίως με την νεολαία.

Η κ. Υπουργός μετά πολλής προσοχής και θετικού ενδιαφέροντος, εξεδήλωσε την πρόθεσή της να σταθεί αρωγός στους σχεδιασμούς της Ιεράς Μητροπόλεως και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για την εξασφάλιση μελετών, εγκεκριμένων τόσο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, όσο και από τις τοπικές Αρχαιολογικές Υπηρεσίες των Νομών Φθιώτιδος και Ευρυτανίας.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων