20/06/2023 20/06/2023 Στην Έκθεση   «LAMIA EXPO CENTRAL GREECE TRADE EVENT» συμμετείχε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος η οποία πραγματοποιήθηκε στην Λαμία. Η έκθεση επισφραγίστηκε με την ανοιχτή συνεδρία με θέμα: «Άϋλες αξίες και πολιτιστικά αγαθά ως μοχλός οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης», την οποία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με προσκεκλημένους εισηγητές τον κ. Κυριάκο Κενεβέζο, Πρέσβη της Κυπριακής...
20 Ιουνίου, 2023 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 - 15:27

Ο Φθιώτιδος Συμεών για την τουριστική σύνδεση της βυζαντινής Καστοριάς με τα Μετέωρα και την Καστροπολιτεία της Ύπατης

Διαδώστε:
Ο Φθιώτιδος Συμεών για την τουριστική σύνδεση της βυζαντινής Καστοριάς με τα Μετέωρα και την Καστροπολιτεία της Ύπατης

Στην Έκθεση   «LAMIA EXPO CENTRAL GREECE TRADE EVENT» συμμετείχε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος η οποία πραγματοποιήθηκε στην Λαμία.

Η έκθεση επισφραγίστηκε με την ανοιχτή συνεδρία με θέμα: «Άϋλες αξίες και πολιτιστικά αγαθά ως μοχλός οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης», την οποία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με προσκεκλημένους εισηγητές τον κ. Κυριάκο Κενεβέζο, Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, την κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, τον  κ. Γεώργιο Κασαπίδη, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ τον συντονισμό της συνεδρίας επιμελήθηκε η δημοσιογράφος κ. Μάγδα Τσέκου. 

Στο Συνέδριο συμμετείχαν θεσμικοί και εκπρόσωποι φορέων της Φθιώτιδος, καθώς και πολλοί ακροατές, ενώ κατά την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του μεγάλου Ναυαγίου ανοικτά της Πύλου.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας κ. Λεωνίδα Κωστόπουλο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδος κ. Αθανάσιο Κυρίτση, πραγματοποίησε επίσκεψη σε όλα τα περίπτερα της Έκθεσης, συγχαίροντας όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για τα τοπικά προϊόντα, καθώς και για τους σκοπούς του φορέως τον οποίο και εκπροσωπούσαν.

Σε δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην LAMIA EXPO 2023» που παρά του ότι λόγω των συνοδικών μου υποχρεώσεων, οι οποίες αυτή την εβδομάδα ήταν πάρα πολύ έντονες , δεν ήταν εφικτό να είμαι στην τελετή των Εγκαινίων, παρά ταύτα η Ιερά Μητρόπολη είναι παρούσα εδώ, όχι μόνο με το περίπτερο, το οποίο μας παραχώρησε ευγενώς η διοργανώτρια αρχή, αλλά κυρίως με την αγάπη μας, με την ευλογία μας, με την αρωγή μας και την στήριξή μας. Κάθε προσπάθεια συλλογική που γίνεται για τον τόπο μας, είναι προσπάθεια, η οποία κοιτάει μπροστά και οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά και να ανανεώνουμε τις δυνάμεις μας. Ευχαριστώ και συγχαίρω όλους τους διοργανωτές, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Εύχομαι η Έκθεση να επιφέρει τα αποτελέσματα, τα οποία προσδοκούμε και να μην τελειώσει η Έκθεση αυτές τις ημέρες, αλλά να αρχίσει. Αυτές οι διοργανώσεις έχουν ως στόχο όχι να τελειώνουν, αλλά να ξεκινούν κάτι καινούργιο. Αναζητούμε το άνοιγμα, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας και για κάτι πολύ καλύτερο για το μέλλον. 

Όταν μιλάμε για εξωστρέφεια στην περιοχή μας, πρέπει να το εννοούμε. Εξωστρέφεια σημαίνει δεν κάνω ομφαλοσκόπηση, αλλά κοιτάω μπροστά, ανοίγω την καρδιά μου, ανοίγω το σπίτι μου ουσιαστικά σε όλη την κοινωνία, σε όλη την αγορά, σε όλη την κοινότητα. 

Άνοιγμα είναι η Έκθεση αυτή και πάντοτε, το επαναλαμβάνω, όπως κάνω μέχρι τώρα, θα στηρίζω κάθε προσπάθεια. Ό,τι οδηγεί στο άνοιγμα, από όποιον φορέα και αν προέρχεται θα έχει την στήριξή μου»

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ανέπτυξε το θέμα: “Ελλάδα και Κύπρος. Γέφυρες ανάπτυξης για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο επί τη βάσει του τριπτύχου, που συγκροτεί την ταυτότητα του Γένους μας: ομόθρησκον – ομόγλωσσον – όμαιμον”.

Η κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ανέπτυξε το θέμα “Φθιώτιδα: Από τον Μύθο ως την Ιστορία, ένας προορισμός για κάθε εποχή”.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης ανέπτυξε το θέμα: “Το πολιτιστικό απόθεμα της Δυτικής Μακεδονίας και η σύνδεσή του με την Στερεά Ελλάδα”.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ανέπτυξε το θέμα: “Διαδρομές οσίων: δρόμοι πολιτισμού και ανάπτυξης”.

Ο κ. Συμεών παρουσίασε ένα σχέδιο ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης με σκοπό ο οδικός άξονας Ε65 να γίνει ένας «δρόμος πολτιστικής, πνευματικής και κοινωνικής διαπεριφερειακής ανάπτυξης, που θα συνδέσει την βυζαντινή Καστοριά, τα Άγια Μετέωρα και την Καστροπολιτεία της Ύπατης» 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων