27/12/2023 28/12/2023 Στο πλευρό των τροφίμων και του προσωπικού των δομών και των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος βρίσκεται συνεχώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ιδιαίτερα όμως αυτές τις άγιες και εόρτιες ημέρες, θέλοντας και έμπρακτα να δείξει την αγάπη, την στοργή και την μέριμνα της τοπικής Εκκλησίας, ιδιαίτερα στους μοναχικούς ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στις...
27 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2023 - 1:47

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κοντά στην τρίτη ηλικία και στις ευπαθείς ομάδες

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κοντά στην τρίτη ηλικία και στις ευπαθείς ομάδες

Στο πλευρό των τροφίμων και του προσωπικού των δομών και των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος βρίσκεται συνεχώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ιδιαίτερα όμως αυτές τις άγιες και εόρτιες ημέρες, θέλοντας και έμπρακτα να δείξει την αγάπη, την στοργή και την μέριμνα της τοπικής Εκκλησίας, ιδιαίτερα στους μοναχικούς ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αλλά και κάνοντας πράξη ότι «είμαστε όλοι μια οικογένεια».

Σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών παρέθεσε γεύμα στους τροφίμους και στο προσωπικό του «Πολυδύναμου Κέντρο Κοινωνικής και Προνοιακής Διακονίας Ανατολικής Φθιώτιδος» της Ιεράς Μητροπόλεως στην Στυλίδα.

Σε αυτό το γιορτινό τραπέζι της αγάπης παραβρέθηκαν οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος» και του Προτύπου Οικοτροφείου νόσου «Αlzheimer και συναφών παθήσεων «Η Αγία Ερμιόνη» της «Αποστολής» και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, το Διοικητικό Συμβούλιο της δομής, αλλά και ο νεος Δήμαρχος Στυλίδας κ. Ιωάννης Αποστόλου, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μετέφερε και τις ευχές του Γενικού Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα προς το προσωπικό και τους τορφίμους των δομών της Ανατολικής Φθιώτιδος, ενώ στην προσλαλιά του χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Στις γιορτές εμείς οι ορθόδοξοι, οι παραδοσιακοί, προστρέχουμε ιδιαίτερα στους οικογενείς μας, στους συγγενείς μας, στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ανοίγουμε τα σπίτια μας στα χωριά μας, επισκεπτόμαστε αγαπημένους τόπους και αγαπημένα πρόσωπα. Έτσι και σήμερα, γευματίσουμε χριστουγεννιάτικα με την οικογένεια μας. Οι ωφελούμενοι των δομών μας είναι η οικογένεια μας. Χαιρόμαστε μαζί τους, τους δίνουμε και μας δίνουν χαρά και ευλογία»

Ο νέος Δήμαρχος Στυλίδος κ. Ιωάννης Αποστόλου χαιρετίζοντας με την σειρά του το εόρτιο τραπέζι ανέφερε:

«Καυχόμαστε για αυτήν την σημαντική δομή που λειτουργεί υποδειγματικά στην καρδιά του δήμου μας και προάγει το επίπεδο των κοινωνικών και προνοιακών υπηρεσιών στην Ανατολική Φθιώτιδα. Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Συμεών για το τεράστιο έργο του και ιδίως για το νέο πρότυπο Οικοτροφείο Ψυχικής Υγείας που τον επόμενο μήνα θα εγκαινιάσει σε αυτόν εδώ τον χώρο»

Τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Συμεών εξέφρασαν και ο Διευθυντής του Ιδρύματος Πρωτ. π. Μιχαήλ Στεφάνου, οι ιατροί των μονάδων, καθώς και το προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, όλες αυτές τις ημέρες των Αγίου Δωδεκαημέρου θα προσφέρει εόρτια γεύματα και στις άλλες Μονάδες Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και στα δύο ορφανοτροφεία της πόλεως Λαμίας, του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας και του Ορφανοτροφείου Θηλέων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Φθιώτιδος Συμεών: «Οι ωφελούμενοι των δομών μας είναι η οικογένεια μας»

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων