06/03/2023 06/03/2023 Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, τελέσθηκε χθες ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός. Στον Κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και την κατανυκτική ομιλία παρουσίασε στο ευσεβές ποίμνιο η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαμάστας, Γερόντισσα Ιωάννα. Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας την Γερόντισσα Ιωάννα, την ευχαρίστησε για...
06 Μαρτίου, 2023 - 11:27
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2023 - 11:04

Ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος – Ομιλία της Γερόντισσας Ιωάννα

Διαδώστε:
Ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος – Ομιλία της Γερόντισσας Ιωάννα

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, τελέσθηκε χθες ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός. Στον Κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και την κατανυκτική ομιλία παρουσίασε στο ευσεβές ποίμνιο η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαμάστας, Γερόντισσα Ιωάννα.

Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας την Γερόντισσα Ιωάννα, την ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και την αγάπη και υπακοή της και τον σεβασμό της στην Εκκλησία και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι φέτος σε όλους τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς η διακονία του Λόγου του Θεού θα προσφερθεί από ευλογημένες μοναχές και γερόντισσες.

Η Καθηγουμένη, Γερόντισσα Ιωάννα, εξεφώνησε την ομιλία της με θέμα: «Ορθοδοξία σημαίνει: «Έρχου και ίδε», υπογραμμίζοντας την έννοια της ορθοδοξίας μέσα από το Ιερό Ευαγγέλιο, τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά και μέσα από το βίωμα της μοναστικής παραδόσεως.

Η Γερόντισσα Ιωάννα υπογράμμισε κατά την ομιλία της τέσσερις θεματικές ενότητες ως μηνύματα για το τι σημαίνει Ορθοδοξία. Πίστη, Ορθοπραξία, Ενότητα και Ιεραποστολή.

Την επόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, επίκαιρη πνευματική ομιλία θα εκφωνήσει η Οσιολογιωτάτη Αγία Καθηγουμένη, της Ιεράς Μονής Παναγίας Θεομήτορος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Γερόντισσα Πελαγία.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων