02/08/2020 02/08/2020 Στο χωριό της Δαμάστας και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ιερούργησε και μίλησε σήμερα, Κυριακή 2 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ενώ τέλεσε και το Ιερό Μνημόσυνο για τον Επισμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Αθανάσιο Μπεσλεμέ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε διατεταγμένη πτήση σε ώρα του καθήκοντος, δίδοντας μάχη με τις...
02 Αυγούστου, 2020 - 18:02
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2020 - 17:57

«Ο Χριστός μας χορταίνει με το θαύμα της αγάπης»

Διαδώστε:
«Ο Χριστός μας χορταίνει με το θαύμα της αγάπης»

Στο χωριό της Δαμάστας και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ιερούργησε και μίλησε σήμερα, Κυριακή 2 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ενώ τέλεσε και το Ιερό Μνημόσυνο για τον Επισμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας Αθανάσιο Μπεσλεμέ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε διατεταγμένη πτήση σε ώρα του καθήκοντος, δίδοντας μάχη με τις φλόγες, όταν το αεροσκάφος PZL M-18, του οποίου ήταν κυβερνήτης κατέπεσε και συνετρίβη στο όρος Παντοκράτωρ στην περιοχή Τρουμπέτα της Κέρκυρας, στις 7 Αυγούστου 2000.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ερμηνεύοντας  την ευαγγελική περικοπή του θαύματος του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων σε συνδυασμό και με το αποστολικό ανάγνωσμα μεταξύ των άλλων επισήμανε:

«Ο Χριστός έρχεται να δώσει στους ανθρώπους την τροφή την πνευματική, τον Άρτο της Ζωής, αυτόν που έχει πραγματικά ανάγκη ο άνθρωπος, για να πορευθεί μέσα στη ζωή. Γνωρίζουμε, αδερφοί μου, ότι κι αν ακόμα έχουμε τα αναγκαία υλικά, για να ζήσουμε, αν η ζωή μας δεν είναι γεμάτη με νόημα, γεμάτη Σώμα και Αίμα Χριστού, τότε όλα είναι μάταια, είναι δυστυχία, είναι οδύνη, είναι πόνος, είναι κόλαση.

Το σημερινό θαύμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, είναι το θαύμα της αγάπης, που όταν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται. Είναι το θαύμα της αληθινής αγάπης, της αγάπης για την αληθινή τροφή και αληθινή τροφή είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού και όταν τρέφεται κάνεις από το Σώμα και το Αίμα του Χριστού,  τρέφεται κανείς από την αγάπη του Χριστού, όταν τρέφεται κάνεις από το Λόγο του Θεού, όταν τρέφεται κανείς από τη ζωή της συγχώρεσης, της αγάπης και της καλοσύνης, τότε μπορεί πράγματι και μία φετούλα ψωμί, να γίνει πλούσιο φαγητό για όλο τον κόσμο, τότε πράγματι τα λίγα μπορεί να γίνουν πολλά, τότε πράγματι μπορούν να νικηθούν και οι πιο μεγάλες δυσκολίες και πιο τραγικές αντιξοότητες».

Για τον Επισμηναγό Αθανάσιο Μπεσλεμέ μίλησε ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Δημήτριος Μπεσλεμές, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το χωριό, εκ μέρους όλων των κατοίκων και της οικογενείας  υπογραμμίζοντας: «Είμαι περήφανος και όλη η οικογένειά μου είμαστε περήφανοι, που στις φλέβες μας κυλάει αίμα Ηρωικό».

Τέλος στον ανδριάντα του Ήρωα, στην πλατεία του χωριού, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Ιερό μνημόσυνο παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιέων, οι Διοικητές των Μονάδων Καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας της Φθιώτιδος, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και οι κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο μετεδόθησαν απευθείας μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος», σε παγκόσμια εμβέλεια μέσω του δορυφορικού κυκλώματος της Hellas sat, καθώς και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4Fm).

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων