06/03/2021 06/03/2021 Μνημόσυνο για όλους τους κεκοιμημένους που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της Παναγίας Ξηριώτισσας τέλεσε σήμερα, Ψυχοσάββατο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. «Ήλθα σήμερα εδώ στο μεγαλύτερο Κοιμητήριο της Μητροπόλεως μας, μετά την Θεία Λειτουργία που ετέλεσα στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Επισκοπείου, για να προσευχηθώ για όλα τακεκοιμημένα τέκνα της θριαμβεύουσας Εκκλησίας, και ιδιαίτερα γι αυτούς...
06 Μαρτίου, 2021 - 22:28
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2021 - 22:50

“Όποιος εφονεύθη υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, ενυμφεύθη την αιωνιότητα»

Διαδώστε:
“Όποιος εφονεύθη υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, ενυμφεύθη την αιωνιότητα»

Μνημόσυνο για όλους τους κεκοιμημένους που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της Παναγίας Ξηριώτισσας τέλεσε σήμερα, Ψυχοσάββατο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

«Ήλθα σήμερα εδώ στο μεγαλύτερο Κοιμητήριο της Μητροπόλεως μας, μετά την Θεία Λειτουργία που ετέλεσα στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Επισκοπείου, για να προσευχηθώ για όλα τακεκοιμημένα τέκνα της θριαμβεύουσας Εκκλησίας, και ιδιαίτερα γι αυτούς τους αδελφούς μας που έφυγαν μόνοι τους, σε ψυχική δυσκολία, σε ταλαιπωρία και που πολλοί εξ αυτών δεν έχουν κάποιον να τους ανάψει ένα κερακι και να τους τελέσει ένα τρισάγιο. Η προσευχή μας για τους κεκοιμημένους είναι για μας τους Χριστιανούς καθήκον μας ιερό και προςτον συνάνθρωπο και προς τον Θεό» τόνισε ο κ. Συμεών απευθυνόμενος στους ακροατές του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού 89,4 FM.

 

 

Στην συνέχεια ο κ. Συμεών, μαζί με τον Ενδοξώτατο Φρούραρχο Λαμίας, Ταξίαρχο Ιωάννη Ανδριώτη, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως τωνπεσόντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, στο τέλος της οποίας ο κ. Συμεών υπογράμμισε:

«Όποιος εφονεύθη υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, ενυμφεύθη την αιωνιότητα, ενυμφεύθη την ιστορία, ενυμφεύθη το χρέος, ενυμφεύθη τηνΠατρίδα, ενυμφεύθη την Ελλάδα, ενυμφεύθη τη σημαία. Γι’ αυτό και όσοι φονεύονται υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος, θάβονται με σάβανο την Ελληνική Σημαία και αυτό αποτελεί την πολυτιμότερη ιστορική μας παρακαταθήκη, αυτό είναι το χρέος των Ελλήνων και των Ρωμιών σεόλη την διαχρονία της ιστορίας μας.

 

 

Και γι’ αυτό η προσευχή μας η σημερινή,αλλά και η προσευχή κάθε ημέρας είναι το ελάχιστο χρέος, το πιο μικρό κεράκι που μπορούμε να ανάψουμε σε όσους ενυμφεύθηκαν την ευθύνη,την διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, την περιφρούρηση της λαϊκής κυριαρχίας, αλλά πάνω από όλα την διατήρηση της ταυτότητας, της ιδιοπροσωπίας, της ιστορίας, του παρόντος, τουπαρελθόντος, του λαμπρού μέλλοντος τουελληνικού γένους. Η μνήμη τους να είναι αιωνία. Εύχομαι πραγματικά να ερχόμαστε και στομέλλον σε αυτόν τον ιερό τόπο και στα μνήματαόλων των στρατιωτικών να γράφει μόνο απεβίωσε και εκοιμήθη και όχι εφονεύθη».

Ο Σεβασμιώτατος ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Πρόεδρο του νεοσυσταθέντους Ειδικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Διοικήσεωςτου Κοιμητηριακού Ναού, π. Άγγελο Ανθόπουλογια τις εργασίες εξωραϊσμού και ευποιίας του ιστορικού Ναού της Παναγίας της Ξηριώτισσας,οι οποίες άλλες ήδη έχουν ολοκληρωθεί και άλλες δρομολογούνται σε συνεργασία και με τον Δήμο Λαμιέων, ώστε ο Κοιμητηριακός Ναός να αποτελέσει έναν Ναό κόσμημα για την πόλη τηςΛαμίας και για τους πενθούντες πιστούς, οι οποίοι βρίσκουν ανάπαυση και παρηγοριά στονπόνο τους.Ευχαρίστησε τέλος τον νέο Προϊστάμενο τουΚοιμητηριακού Ναού, Πρωτ. π. Αλέξανδρο Κοτσουράκη, πατέρα έξι παιδιών, για την
διακονία του, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Κωνσταντίνο Κερπινιώτη, για την συνεργασία τουκαι τέλος έδωσε ευχές και συγκεκριμένες κατευθύνσεις στο νέο προσωπικό τουΚοιμητηριακού Ναού, που τοποθετήθηκε από τονκ. Συμεών και την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

 

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων