22/05/2019 22/05/2019 Η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Νέας Μαγνησίας Λαμίας με την παρουσία εκατοντάδων πιστών πανηγύρισε το διήμερο 20 και 21 Μαΐου,  του αγίους Θεοστέπτους Βασιλείς και  Ισαποστόλους. Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μάιου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός,  στον οποίο συμμετείχαν Ιερείς από όμορες ενορίες, επίσημοι και πλήθος ευσεβών πιστών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε...
22 Μαΐου, 2019 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2019 - 15:42

Πάνδημος εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας

Διαδώστε:
Πάνδημος εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας

Η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Νέας Μαγνησίας Λαμίας με την παρουσία εκατοντάδων πιστών πανηγύρισε το διήμερο 20 και 21 Μαΐου,  του αγίους Θεοστέπτους Βασιλείς και  Ισαποστόλους.

Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μάιου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός,  στον οποίο συμμετείχαν Ιερείς από όμορες ενορίες, επίσημοι και πλήθος ευσεβών πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεγάλες μορφές των Αγίων Βασιλέων Κωνσταντίνο και την μητέρα του Αγία Ελένη, οι οποίοι με την ευσέβειά τους εδραίωσαν την Ορθόδοξο πίστη και άλλαξαν την ροή της Ιστορίας.

Ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Μεγαλόπρεπου νεοαναγειρόμενου Ναού με την συμμετοχή παιδιών  του Συλλόγου Μικρασιατών Φθιώτιδος ντυμένων με παραδοσιακές στολές και  της Δημοτικής Φιλαρμονικής, η οποία απέδωσε τιμές στους εορταζομένους Αγίους.

Ακολούθησε η διανομή του άρτου και του εορτίου κεράσματος σε όλους.

Την κυριώνυμο ημέρα  Τρίτη 21 Μαΐου, τελέσθηκαν Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία την οποία προσέφερε, το Σωματείο Ιδιωτικών Συνεργείων Αυτοκινήτων των οποίων προστάτες είναι οι άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη.

Τέλος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τις δύο ημέρες παρετέθη εόρτιο κέρασμα στην παρακείμενη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων