03/03/2021 03/03/2021 Τον Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μπρούζη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος, αποφάσισε να τιμήσει δεόντως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την παγκόσμια πρωτιά που απέσπασε και το Αριστείο που έλαβε στον Θ΄ Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης, στον οποίο διακρίθηκε το ποίημα του με τίτλο «Κύκνειο Άσμα» από την ποιητική του Συλλογή με τίτλο...
03 Μαρτίου, 2021 - 22:43
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2021 - 22:45

Πρωτιά για κληρικό της Ι.Μ. Φθιώτιδος σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης

Διαδώστε:
Πρωτιά για κληρικό της Ι.Μ. Φθιώτιδος σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης

Τον Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μπρούζη, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος, αποφάσισε να τιμήσει δεόντως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την παγκόσμια πρωτιά που απέσπασε και το Αριστείο που έλαβε στον Θ΄ Παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης, στον οποίο διακρίθηκε το ποίημα του με τίτλο «Κύκνειο Άσμα» από την ποιητική του Συλλογή με τίτλο « Στον ίσκιο των δωρεών Σου».

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση π. Θεόκλητε πληροφορηθήκαμε μία ακόμη διάκριση σας, αυτή την φορά παγκοσμίου επιπέδου και αισθανόμαστε την ανάγκη να σας συγχαρούμε από την καρδιά μας και να σας ευλογήσουμε πατρικά και να σας διαβεβαιώσουμε ότι καμαρώνουμε για εσάς», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος παρουσία και του  Πρωτοσυγκέλλου π. Αγγέλου Ανθόπουλου.

Ο π. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή στο πρόσωπό του, την οποία και χαρακτήρισε υψίστη και με αγάπη και απλότητα ανέφερε στον Σεβασμιώτατο ό,τι όποιο βραβείο και αν λάβει, αυτό το αφιερώνει στον Κύριο μας Ιησού Χριστό και στην Εκκλησία, διότι, Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας. Αμήν».

Ευγενώς ο π. Θεόκλητος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μαζί με τις θερμές του ευχαριστίες, την ποιητική συλλογή «Στον ίσκιο των δωρεών Σου».

Μετά από την συνάντηση του με τον Ποιμενάρχη, ο π. Θεόκλητος παρεχώρησε ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως 89,4 Fm και στην κ. Σοφία Παναγιώτου, εκφράζοντας τα συναισθήματά του, τόσο για την διάκριση, όσο και για την τιμή του Σεβασμιωτάτου προς το πρόσωπό του.

Σημείωση Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιοδς: Ο π. Θεόκλητος, όπως διακρίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, έχει νόμιμη απαλλαγή, για λόγους υγείας, από την χρήση προστατευτικής μάσκας .

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων